Groeiplaatsverbetering fase C Zeeburg

Het bedrijf TFI Vitaler Groen is vanaf donderdag 9 februari 2024 begonnen groeiplaatsverbetering toe te passen in fase C van de wijkrenovatie Zeeburg ten behoeve van 139 bomen. Fase C zijn de straten Absveen, Bouwlust, De Duinsloot, Koepelberg en de gehele Groenewege. Deze werkzaamheden zullen ongeveer 2 weken duren. Voor deze werkzaamheden kunnen er soms parkeervakken worden afgezet.

Wat is groeiplaatsverbetering met de TFI-methode®?

De bodemkwaliteit bepaalt in belangrijke mate de conditie van bomen. Groeiplaatsverbetering volgens de TFI-methode® is een revolutionaire manier om op elke willekeurige plek bosgrond na te bootsen en zo op een duurzame manier optimale omstandigheden te creëren voor de bomen.

Zo werkt het

De boomspecialisten gebruiken speciale luchtdrukapparatuur om de grond onder en rondom de bomen van nieuwe wortelkanalen te voorzien. Deze worden gevuld met organische voedingssupplementen: het TFI-substraat. Dit is een optimale mix, die in de loop der jaren door onze boomexperts is geperfectioneerd. Actieve bodembacteriën en -schimmels transformeren de aanwezige omgevingsgrond tot een voedingsrijke bodem voor de boom. Door dit substraat in droge vorm te injecteren, voorkomen we dat de grond terugzakt of een nieuwe harde laag ontstaat. De wortels kunnen gemakkelijk uitgroeien, zodat de conditie en weerbaarheid van de bomen zal toenemen.

Duurzaam sterke en stabiele bomen

De TFI-methode® is milieuvriendelijk en vindt geheel ondergronds plaats. Het resultaat van de behandeling zijn duurzaam sterke en stabiele bomen met een gezond bladerdek, bestand tegen schimmels en ziekten. Een eenmalige behandeling volstaat voor 7 tot 10 jaar resultaat.