Toegankelijkheidsverklaring

Gemeente Noordwijk vindt het belangrijk dat haar online informatie begrijpelijk en toegankelijk is voor iedereen. De overheid heeft hier eisen over vastgesteld. In die eisen staat bijvoorbeeld dat mensen die de muis niet kunnen gebruiken, toch een formulier moeten kunnen invullen. Of dat blinden en slechtzienden geen informatie mogen mislopen vanwege hun beperking. Meer uitleg over de eisen vind je op digitoegankelijk.nl.

Een onafhankelijke partij heeft de website ondertussen getest op de toegankelijkheidseisen. De volledige toegankelijkheidsverklaring kun je in het register bekijken.

Deze verklaring geldt voor de website(s):

  1. https://www.noordwijk.nl (hoofdwebsite)
Status toegankelijkheidslabel van Gemeente Noordwijk. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.

Aanpak om toegankelijkheid website te verbeteren

Wij hebben de volgende maatregelen genomen om naleving van de webrichtlijnen te verbeteren:

Pdf-bestanden

De toegankelijkheidsrichtlijnen stellen hoge eisen aan pdf-bestanden. Gemeente Noordwijk kan op dit moment niet garanderen dat alle pdf’s op de website aan de toegankelijkheidsrichtlijnen voldoen. 

Heb je problemen met het krijgen van informatie uit een pdf-bestand? Laat het ons weten door te mailen naar gemeente@noordwijk.nl. Wij kijken dan samen met je mee hoe we de informatie op een passende manier kunnen aanbieden.

Wij helpen jou graag!

Ervaar je problemen met het vinden van informatie op de website? Heb je problemen met de toegankelijkheid van de website? Is er informatie niet duidelijk op de website? Neem dan contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

Wij informeren je over de voortgang en de uitkomst. Binnen 3 weken is jouw verzoek afgehandeld.