Winnaar ontwerpwedstrijd pinautomaat Palaceplein

28 juni 2024, 10:35

Jos van Vliet is de winnaar van de ontwerpwedstrijd pinautomaat Palaceplein in Noordwijk aan Zee. De pinautomaat wordt een ode aan Max Liebermann.

Keuze van de inwoners

Inwoners konden uit vier ontwerpen kiezen. Het ontwerp van Jos van Vliet vonden ze het allermooist. Zijn ontwerp maakt van de pinautomaat een mooi punt waarop afbeeldingen staan van de bekende schilder Max Liebermann. Daarmee sluit de pinautomaat aan op de bestaande Max Liebermann wandel- en fietsroute door de gemeente. Een route langs plekken waar Max Liebermann in de gemeente schilderijen maakte.

Jury

De gemeente organiseerde de ontwerpwedstrijd om de pinautomaat een mooiere uitstraling te geven. Een jury deed het voorwerk. Een eerste selectie. De jury bestond uit een buurtbewoner, een bestuurslid van de Cultuurraad, een vertegenwoordiger van de ondernemers en van de jongeren in Noordwijk en iemand van Noordwijk Marketing. Na het voorwerk en de voorselectie volgde de volgende stap. De gemeente nodigde alle inwoners uit om mee te doen.

Samen Noordwijk

Om te stemmen hadden inwoners wel een account nodig op samen.noordwijk.nl. Hier worden veel leuke ideeën gepresenteerd en kunnen betrokken inwoners zich er over uitspreken. Vind je het leuk om mee te doen? Het aanmaken van een account is gratis. Kost nagenoeg geen moeite. En heeft als voordeel dat je meteen lid bent van het participatieplatform waar inwoners met elkaar samenwerken.

Denk je graag mee? Ga snel naar Samen Noordwijk en meld je aan.