Actueel

RSS, opent in nieuw tabblad

Uitnodiging Feestelijke Eindejaarsreceptie

Het jaar is weer bijna voorbij! Traditioneel ontmoeten wij elkaar op de Nieuwjaarsreceptie in januari. Dit jaar doen we het eens anders. Het gemeentebestuur nodigt je van harte uit voor onze Feestelijke Eindejaarsreceptie op donderdag 14 december 2023 in Grand Hotel Huis ter Duin. Het belooft een gezellige en verrassende avond te worden. Wij hopen je op 14 december 2023 te zien!

Landelijke campagne ‘Word geen clown in het verkeer’

Jongerenorganisatie TeamAlert voert landelijk campagne om jongeren bewust te maken van de gevaren en de sociale norm te zetten dat het niet normaal is met lachgas te rijden.

Noordwijkse aardwarmte voor de regio?

In Noordwijk is er al een plek waar aardwarmte naar boven gehaald kan worden, zo blijkt uit onderzoek. Er zit zelfs voldoende warmte voor verwarming en warm tapwater voor alle huizen in de regio. Alle reden om te onderzoeken of een gezamenlijke aanpak mogelijk is. In het komende jaar wordt…

Start Omgevingswet

1 januari 2024 gaat de Omgevingswet van start. Nieuwe regels voor iedereen met een plan dat de ruimte aangaat waarin we wonen, werken en ontspannen. Vergunning aanvragen, een melding doen of aanvullende informatie nodig? Meld je bij het Omgevingsloket. Nieuwe manier van werken De wet regelt alles voor de ruimte…

Nieuwe projecten Leefstijlakkoord gezocht

Tot 5 december willen we verenigingen, maatschappelijke organisaties, ondernemers en inwoners de kans bieden een initiatief aan te dragen dat een bijdrage levert aan de gezonde leefstijl van onze inwoners. Met het Leefstijlakkoord stimuleren we sporten en bewegen, gezonde voeding, aandacht voor mentale gezondheid en het terugdringen van middelengebruik. Leefstijlakkoord…

Nieuwe portefeuilleverdeling college van burgemeester en wethouders

Martijn Kortleven is dinsdagavond tijdens een extra raadsvergadering benoemd tot wethouder van de gemeente Noordwijk. Het college bestaat daarom nu uit de burgemeester en 4 wethouders.

Orange The World campagne gestart

De campagne gaat van start op zaterdag 25 november 2023: de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en duurt tot en met zondag 10 december 2023: de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. 16 dagen van actie tegen geweld tegen vrouwen. De gemeente Noordwijk neemt hieraan deel door gedurende de campagne de vlag uit te hangen op beide gemeentehuizen in Noordwijk en Noordwijkerhout.

Definitieve uitslag verkiezingen

Op woensdag 22 november 2023 ging Noordwijk naar de stembus voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Uit de definitieve uitslag blijkt dat de PVV van Geert Wilders in onze gemeente de grootste partij is geworden. Het opkomstpercentage in de gemeente Noordwijk is 82%.

Opening nieuwe kantoor Vluchtelingenwerk in Noordwijk

Wethouder Dennis Salman opende vanmiddag het nieuwe kantoor van team vluchtelingenwerk Noordwijk en Noordwijkerhout.

Pas op voor inbrekers tijdens de donkere dagen

Nu de donkere dagen van het jaar weer aangebroken zijn, waarschuwen de politie en de gemeente voor inbrekers.