Werkzaamheden NL Space Campus

7 juni 2023, 10:41
Space Campus

Gemeente Noordwijk heeft de bedrijven op en rond het Space Business park geïnformeerd over de werkzaamheden. Langzaamaan krijgt de NL Space Campus vorm.

Een ruimte die verbindt

AW Infra legt de komende weken ten westen en ten oosten van de Eisingastraat een plein aan. Het plein ligt in het hart van de campus. Er komen schelpenpaden, her en der mooi groen en uitnodigende zitelementen. Het doel: een mooi vormgegeven ruimte waar mensen elkaar in een inspirerende omgeving treffen. 

Een echte campus

Het inrichten van de ruimte maakt onderdeel uit van een plan: het ontwikkelen van een volwaardige, fysieke Space Campus. Een ruimtevaarttechnologiehub aan de rand van de gemeente, vlakbij Esa Estec, de grootste site van de Europese ruimtevaartindustrie. 

Kansrijk

De NL Space Campus organisatie bestaat al. Deze kwam de afgelopen jaren goed uit de startblokken. De florerende gemeenschap verbindt inmiddels vele duizenden professionals. Nu wordt er aan een echte, fysieke NL Space Campus gebouwd. De campus heeft alles in huis om uit te groeien tot één van de belangrijkste hubs van de Europese Ruimtevaartsector.

Onbegrensd

NL Space Campus verbindt mensen. Met elkaar. Kennisuitwisseling staat daarbij centraal. Maar ook verbindt de campus de ruimtevaartorganisaties die zich in gemeente Noordwijk bevinden. Onder meer Esa Estec, het Business Incubator Center en het Galileo Reference Center. 

Basecamp

Daarnaast bereidt de gemeente in samenwerking met de provincie Zuid-Holland de realisatie van een Basecamp voor, met horecavoorzieningen en vergader- en ontmoetingsruimten. De voorziening biedt ondersteuning aan start-ups en scale-ups op het gebied van de ruimtevaart. Innovatie staat centraal. Maar ook nieuwe werkgelegenheid.

Fablab 

De plannen om de Space Campus nog verder op te tuigen zijn al in voorbereiding. Zo is het de bedoeling dat er een Fablab komt, waarvoor de aanvraag voor een omgevingsvergunning inmiddels is ingediend. 
Maak kennis met NL Space Campus. Raadpleeg de website.