Vragen over hoogte WOZ-waarde? Bel naar Belastingen Bollenstreek

22 februari 2023, 13:55
Vragen over hoogte WOZ-waarde? Bel naar Belastingen Bollenstreek

Binnenkort valt ‘ie weer op de mat. Het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen. Vragen over de WOZ-waarde? Bel met een taxateur van Belastingen Bollenstreek.

Overspannen markt

Bij het vaststellen van de WOZ-waarde gaat Belastingen Bollenstreek zorgvuldig te werk. Zij baseren de waarde op verkoopcijfers van vergelijkbare woningen in de buurt. Rond de peildatum van 1 januari 2022 was er sprake van een overspannen markt. In die periode zijn de WOZ-waarden in de regio met gemiddeld 14% gestegen. Uitschieters naar boven en naar beneden zijn dus mogelijk. 

Taxateur aan de telefoon

Bent u het oneens met de vastgestelde WOZ-waarde? Belastingen Bollenstreek richt speciaal voor vragen over de WOZ-waarde een telefonisch spreekuur in. 3 weken lang zitten ervaren taxateurs klaar om u te woord te staan. Als blijkt dat er een fout is gemaakt, dan herstellen zij deze. Dat bespaart u veel tijd en het is goedkoop! Als u er per telefoon niet uitkomt, kunt u alsnog een bezwaar indienen bij Belastingen Bollenstreek. U kunt bellen naar +31 71 36 60 255. Het telefonisch spreekuur is van 23 februari 2023 tot en met 17 maart 2023, maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur – 17:00 uur. Is het druk? Dan wordt u snel teruggebeld.

Taxatieverslag

U kunt ook eerst het taxatieverslag van uw woning bekijken. Op dit verslag staan 3 verkochte woningen waarmee uw woning is vergeleken en waarop de waarde is gebaseerd. Op belastingenbollenstreek.nl/taxatie vindt u meer informatie over hoe u deze kunt opvragen.

Zelf bezwaar maken

Een bezwaar indienen kunt u ook gemakkelijk zelf, online. Vul hiervoor het formulier in op belastingenbollenstreek.nl/bezwaar. Dit is gratis en kan 24 uur per dag, 7 dagen in de week. 

No cure no pay is niet gratis

‘Gratis’ bezwaar maken tegen de WOZ-waarde via een no cure no pay bureau is steeds meer in trek. Gratis is het echter niet. Belastingen Bollenstreek maakt veel kosten als deze bureaus voor u bezwaar maken. Uiteindelijk betalen we daar allemaal aan mee. Als u van plan bent bezwaar te maken via zo’n bureau, kijkt u dan eerst eens op belastingenbollenstreek.nl/nocurenopay.