Raadscolumn Koen Vermeulen (VVD) - Nodig: positief opbouwende deelname aan participatietraject De Duinpan

15 april 2024, 15:33
Raadslid Koen Vermeulen

De Duinpan is niet slechts een gebouw, het is een plek waar Zilkers samenkomen, waar vriendschappen worden gesmeed en waar de banden binnen ons mooie dorp worden versterkt.

Het is tijd om onze stem te laten horen, onze ideeën te delen en onze gemeenschap te versterken. De afgelopen periode is er veel te doen geweest over ons “Trefcentrum De Duinpan”. De gemeente zet volledig in op een participatietraject om te komen tot een duurzame toekomst van ons buurthuis. Dit biedt ons de perfecte kans om samen te komen, onze krachten te bundelen en de toekomst van dit buurthuis te beïnvloeden.

Onze verenigingen en stichtingen vormen de ruggengraat van onze gemeenschap. We kennen de behoeften, de uitdagingen en de kansen die ons mooie dorp te bieden heeft. Door met een open vizier, positief opbouwend deel te nemen aan het participatietraject De Duinpan kunnen we onze inzichten delen, onze expertise benutten en gezamenlijk werken aan oplossingen die onze gemeenschap vooruit helpen.

Dit participatietraject is meer dan alleen een platform voor discussie; het is een kans om daadwerkelijk invloed uit te oefenen op beslissingen die onze leefomgeving mede bepalen. Of het nu gaat om het ondersteunen van lokale verenigingen en stichtingen of het stimuleren van gemeenschapsactiviteiten, onze deelname is cruciaal.

Samen staan we sterker

Door onze diverse perspectieven samen te brengen, kunnen we innovatieve oplossingen vinden voor soms complexe en soms simpele problemen. De komende periode biedt onze gemeente een platform om naar elkaar te luisteren, van elkaar te leren en gezamenlijk actie te ondernemen.

Laten we deze kans grijpen en de emoties van de afgelopen periode ons niet negatief laten beïnvloeden in dit proces. Het zou mooi zijn als we onze stem laten horen, onze ideeën delen en samen verder bouwen aan ons prachtige dorp.

Doet uw vereniging of stichting ook mee? Samen kunnen we het verschil maken!

Hier is de link naar de participatie over De Duinpan op het platform Samen Noordwijk.