Leefbaarheidsonderzoek Rnet-busverbinding Leiden-Oegstgeest-Rijnsburg-Noordwijk

19 maart 2024, 10:40

De meedenkbijeenkomsten zijn achter de rug. De komende maanden zetten Provincie en gemeenten de volgende stappen in een project dat misschien wel leidt tot een nieuwe snelbusverbinding.

Meedenken

De afgelopen twee weken organiseerden de provincie Zuid-Holland samen met de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Katwijk en Noordwijk meedenkbijeenkomsten voor omwonenden over de Rnet-busverbinding tussen Leiden-Oegstgeest-Rijnsburg-Noordwijk en de leefbaarheid rondom de route.

In de Muze

In Noordwijk was de meedenkbijeenkomst op donderdag 29 februari in theater De Muze in Noordwijk aan Zee. Een kleine groep betrokken inwoners dacht mee over een betrouwbare, comfortabele en frequente busverbinding en bekeek hoe de leefbaarheid rondom de route verbeterd kan worden. Ook mogelijke routes kwamen aan bod.

Op naar een schetsontwerp

De volgende stap is dat provincie en gemeenten met alle input vanuit de omgeving werken aan een schetsontwerp voor een mogelijke route door Leiden, Oegstgeest, Rijnsburg richting Noordwijk. Ze gaan de komende maanden verder onderzoeken hoe de route van buslijnen 20 en 21 verbeterd kunnen worden met het idee hier mogelijk in de toekomst 1 buslijn komt te rijden.

Oplossingen voor knelpunten

Daarnaast onderzoeken zij de knelpunten op deze route en bekijken zij hoe zij deze kunnen aanpakken. Hoe ze het gebied aantrekkelijker kunnen maken, met meer ruimte voor fietsers en het verbeteren van de verkeersveiligheid. Een belangrijk uitgangspunt is dat plaatsen nog beter bereikbaar worden en reizen comfortabeler wordt voor de voetganger, fietser, automobilist en de OV-reiziger.

Nog tot maandag 25 maart

Je kunt nog meedoen met de enquête. Provincie en gemeenten horen graag jouw ideeën en wensen over de busroute, de directe omgeving van de route, de leefbaarheid, wat er al goed is en vooral wat behouden moet blijven in de toekomst. De enquête staat nog tot maandag 25 maart open. Deelname aan de enquête is anoniem.

Meer weten?

Projectinformatie over Leefbaarheidsonderzoek Rnet-busverbinding Leiden-Oegstgeest-Rijnsburg-Noordwijk vind je ook op de website van de Provincie Zuid-Holland: ‘Buslijn Leiden – Noordwijk’.

Twee belangrijke projecten

Gemeente Noordwijk werkt nauw samen met de provincie om het openbaarvervoer te verbeteren. Twee belangrijke projecten zijn gestart. Lees de toelichtingen op:

-de busverbinding Leiden – Noordwijk

-de ontsluiting Noordelijke Duin- en Bollenstreek