Kunst uit de Kast

21 maart 2023, 14:38
Kunst uit de Kast

De tentoonstelling Kunst uit de Kast is officieel geopend door de wethouder Kunst en Cultuur. In de business home van voetbalvereniging Noordwijk laten talenten uit gemeente Noordwijk zien wat ze in huis hebben. “Kunstbeoefening en kunstbeleving horen bij een zelfbewuste gemeenschap”.

Opening

Roberto ter Hark, wethouder Kunst en Cultuur, opende de tentoonstelling. Hij vond het een bijzonder moment. ‘Kunst uit de Kast’ geeft talent de ruimte om zich te presenteren. Werken die anders ongezien blijven.

Kunst, kijkers en kopers

“Onze Noordwijkse creatieven krijgen hier de kans om hun werk aan een groot publiek te laten zien en de liefhebbers krijgen de kans om een werk te kopen. Kunst heeft kijkers en kopers nodig. Ik hoop dat dat de komende dagen daadwerkelijk gaat gebeuren. Niets leuks dan dat je werk bekeken wordt, gewaardeerd en gekocht.  En fijn dat deze mooie accommodatie ter beschikking wordt gesteld voor dit initiatief. Dank jullie wel daarvoor”, zei hij bij de opening. 

Er gebeurt veel

Binnen de portefeuille van de wethouder gebeurt er op dit moment erg veel. Gemeente Noordwijk is met veel ambitie een nieuwe weg ingeslagen. De basis is een sterke beleidsnotitie die in nauwe samenwerking met de kunst- en cultuursector tot stand is gekomen. De actie voor de komende maanden: de Biënnale Noordwijk 2023 met de veel parallelle evenementen waarmee de lokale kunstenaars schitteren. 

Waarden 

De wethouder zei nog in de business home van voetbalvereniging: “We zien dat kunstbeoefening en kunstbeleving horen bij een zelfbewuste gemeenschap. Het draagt bij aan een positieve ‘vibe’ om het maar even zo te zeggen. Je in alle vrijheid kunnen uitdrukken, in jouw beeldtaal, met wat jij waardevol vindt, in een samenleving die dat begrijpt en daarin meegaat.”