KNRM Station Noordwijk

4 mei 2023, 16:14
KNRM

De KNRM heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor het tijdelijk stallen van haar reddingsboot en materieel tijdens de sloop van het botenhuis en het bouwen van het nieuwe onderkomen.

Sloop en nieuwbouw

Binnenkort start de sloop van het botenhuis van de KNRM Noordwijk en het bouwen van het nieuwe onderkomen aan de Bosweg in Noordwijk aan Zee. De Omgevingsdienst West Holland verzorgt de vergunningsafhandeling. De afwikkeling ervan wordt binnenkort verwacht. 

Tijdelijk even stallen

De KNRM heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor het gebruik van het trottoir aan de overzijde van de Bosweg. De bedoeling is om daar gedurende de sloop- en bouwwerkzaamheden de reddingsboot en de sea-track neer te zetten. Voor de trekker/bootwagencombinatie vraagt de KNRM deze tijdelijk te mogen stallen nabij afrit 19 en of deze plek dan afgezet kan worden met hekken. 

Redders en helpers

De KNRM is een reddingstation actief aan de kust. De medewerkers zijn 24 uur per dag oproepbaar voor het helpen en redden van mensen op het water. Maar net zo vaak trekt de ploeg er op uit om mensen op het strand te helpen. Eind april nog werd het kusthulpverleningsvoertuig van KNRM Noordwijk gealarmeerd ter ondersteuning van de ambulancedienst op het strand. Het Kusthulpverleningsvoertuig heeft de ambulancemedewerkers bij strandafrit 27 opgewacht en is daarna naar de opgegeven locatie gereden.

Schakel in de keten

De KNRM is een onmisbare schakel in de hulpverleningsketen. Gemeente Noordwijk is trots op de organisatie, waarvoor een goede plek aan de kust onontbeerlijk is. Dichtbij strand en zee. Snel op het water. Vlug het strand op dat in de gemeente meer dan 13 kilometer lang is. Het moet toch voor iedereen vanzelfsprekend zijn dat de Bosweg een prima plek is om tijdelijk materieel te stallen. 

Help Mee

De KNRM kan altijd jouw hulp gebruiken. Check de website Help Mee – KNRM maar.