Hoffelijke ingebruikname nieuw speeltoestel

10 maart 2023, 14:13
Hoffelijke ingebruikname nieuw speeltoestel

In De Zilk in de speeltuin Duinrand verzorgde wethouder Theo Alkemade een zeer hoffelijke ingebruikname van een nieuw speeltoestel. Weer een fijne speelvoorziening in gemeente Noordwijk. En er volgen méér.

Koningin met Hofdame

De wethouder liet een heuse ‘koningin’ de ceremoniële handeling verrichten: de feestelijke ingebruikname van een speelkasteel. En zoals het hoort was er ook een ‘hofdame’ bij. Met nog eens 65 kinderen van de lokale basisschool, Mike Belt en Johan Houdijk, bestuursleden van de speeltuinvereniging, en de aannemer doorliep de ‘koningin’ de ceremonie.

Spelen is belangrijk 

De gemeente vindt goede speelplekken in Noordwijk belangrijk. Ze nodigen kinderen uit om lekker te bewegen, fijn met elkaar te spelen en contacten te leggen. De gemeente zet zich dan ook in voor een woonomgeving waar kinderen op een prettige manier kunnen spelen. Dit betekent dat de speelplekken veilig, aantrekkelijk, uitdagend, toegankelijk maar vooral erg leuk moeten zijn. Dat lijkt bij de Duinrand goed gelukt.

Meerjarenprogramma

Het afgelopen jaar zijn al heel wat plekken opgeknapt in de gemeente. In 2023 zullen nog vele kleine en grote speelplekprojecten volgen. Het liefst betrekt de gemeente daar ouders en kinderen uit de wijken bij. Iedereen kan erover meedenken. Houd de website van Samen Noordwijk in de gaten of meld je aan, dan krijg je een melding in je mailbox.