Gedeeltelijk parkeerverbod Binnenhof

6 juni 2023, 13:26
Binnenhof verkeersveiliger

In het Binnenhof in Noordwijk Binnen geldt tussen de huisnummers 38 en 40 sinds kort aan beide kanten van de straat een gedeeltelijk parkeerverbod. De belijning werd begin juni aangebracht. Samen met de bewoners maken we Noordwijk verkeersveiliger.

Onveilig en geblokkeerd

De aanpassing is noodzakelijk. Tussen de huisnummers 38 en 40 zit er een slinger in de weg. Geparkeerde auto’s zorgen er voor een versmalling van de rijbaan. Soms leidt dat zelfs tot een blokkade. De afvalophaaldiensten lopen regelmatig vast. Ook andere weggebruikers ondervinden last. De situatie leidt regelmatig tot gevaarlijke verkeerssituaties met bijvoorbeeld fietsers en voetgangers rondom omliggende scholen. 

Procedure doorlopen

De gemeente heeft een verkeersbesluit voorbereid. De procedure is doorlopen en afgerond. Het besluit verkeersbesluit is gepubliceerd in de gemeentepublicatie. De borden en de belijning zijn aangebracht. Het gedeeltelijk parkeerverbod is begin juni ingegaan. Daarmee is er ook de mogelijkheid om te handhaven. Het is niet meer toegestaan om er te parkeren. Wie er toch parkeert, riskeert een boete van meer dan €110,-. Ook kan de auto weggesleept worden.

Kloosterplein

Voor wie een parkeerplek is het nabijgelegen parkeerterrein Kloosterplein beschikbaar. Daar is voldoende gelegenheid om te parkeren. Op deze manier is er misschien niet direct altijd plek voor iedereen in Noordwijk-Binnen, maar geeft deze aanpassing wel ruimte aan ieders verkeersveiligheid.

Verkeersveiligheid van alle weggebruiker

Gemeente Noordwijk streeft naar een zo groot mogelijk verkeersveiligheid voor alle weggebruikers. Met de scholen in de buurt doorloopt de gemeente het programma ‘Maak een Punt van Nul’. Ook de situatie in het Binnenhof is na overleg met betrokkenen en de hulpdiensten veiliger gemaakt voor alle weggebruikers.

Met elkaar

De gemeente vindt het belangrijk dat de buurt bij het besluit is betrokken en dat het tegemoetkomt aan hun wensen. Wethouder Theo Alkemade: “Het verkeersbesluit voor dit parkeerverbod is genomen naar aanleiding van de gesprekken met de bewoners. Er was meer dan voldoende draagvlak voor. Ik vind het fijn dat we met elkaar Noordwijk weer wat verkeersveiliger hebben kunnen maken.”
 
 

Print paginaLaatst gewijzigd: 06 juni 2023

Gemeentehuis

Voorstraat 42
2201 HW Noordwijk