Een warm welkom voor iedereen op het strand

16 juni 2023, 14:22
Strandrolstoel

Gemeente Noordwijk wil dat iedereen kan genieten van het strand, ook mensen met een beperking. Op vijf locaties op het Noordwijkse strand staan strandrolstoelen klaar. Deze strandrolstoelen kunnen gratis gereserveerd worden. Er is ook een strandrups beschikbaar. Op 7 strandafritten liggen betonplaten zodat een rolstoel of scootmobiel tot aan de vloedlijn kan komen. Laat iedereen zich welkom voelen op het strand van Noordwijk.

Strandrolstoel

Gemeente Noordwijk heeft gezorgd voor de strandrolstoelen, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om even heerlijk uit te waaien en de verfrissende zeelucht op te snuiven. Zelfs voor mensen met beperkte mobiliteit is dit nu mogelijk. Een begeleider kan de stoel voortduwen, terwijl de stevige rupsbanden zonder problemen door het zachte zand bewegen. Voor de ‘opstappunten’ kun je kijken op Strandrolstoel reserveren – Gemeente Noordwijk. Of bel naar Kees Imthorn van de Koele Costa, tel. 06 – 83 99 60 04. (rechts op de foto, gemaakt door Els Bax). De strandrolstoel is mogelijk dankzij samenwerking met Alexander Beach, B.E.A.C.H., De Koele Costa, De Zeespiegel en Nederzandt.

Strandrups

Hetzelfde geldt voor de strandrups, die al bekendheid geniet. Deze voorziening is zo populair dat er ’s ochtends en ’s avonds extra ritten worden ingezet, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van het strandplezier. De strandrups wordt beheerd door Stichting Outdoor4disabled. Om teleurstelling te voorkomen is reserveren noodzakelijk, via www.strandrupsnoordwijk.nl.

Scootmobiel en rolstoel

Op de volgende strandafritten is gezorgd voor betonplaten: afrit 1, 5/6, 10, 19, 21, 24 en afrit 27. Deze platen maken het mogelijk om met een gewone rolstoel of scootmobiel tot aan de vloedlijn te komen.

‘Hoge nood’

Belangrijk voor een uitje naar het strand tenslotte, is de aanwezigheid van een toilet. De app ‘hoge nood’ die de gemeente heeft aangeschaft, geeft in een oogopslag aan waar in de buurt een toilet is dat toegankelijk is voor mindervaliden. Steeds meer organisaties en (horeca)bedrijven sluiten zich aan op deze app.

Foto: Els Bax