‘College on Tour’: college bezoekt Eichholtz in Noordwijkerhout

28 maart 2023, 14:59
‘College on Tour’: college bezoekt Eichholtz in Noordwijkerhout

Het college van Burgemeester en Wethouders bezocht op vrijdag 24 maart 2023 het internationale bedrijf Eichholtz in Noordwijkerhout. Hier werden zij rondgeleid en geïnformeerd over onder andere de filosofie, het duurzame karakter en het human resource beleid van Eichholtz.

Groothandel

Het internationale hoofdkantoor van Eichholtz ligt aan de Delfweg in Noordwijkerhout. Het bedrijf levert niet rechtstreeks aan de consument, maar is een groothandel in luxe designmeubels, verlichting en accessoires. Eichholtz kent zo’n 4.000 producten. Elk jaar wordt de collectie vernieuwd met zo’n 600 tot 800 nieuwe producten. De klanten van Eichholtz zijn retailers en resellers. Het bedrijf staat daarom het hele jaar door met stands op internationale beurzen. Vanuit de magazijnen in Noordwijkerhout én de Verenigde Staten worden de orders verstuurd naar de hele wereld. 

Werkgelegenheid en ambities

Gespreksonderwerpen tijdens het collegebezoek waren onder andere goed werkgeverschap, bereikbaarheid, energie, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. In het hoofdkantoor in Noordwijkerhout werken ongeveer 165 mensen, waarvan ongeveer de helft in de directe omgeving woont. Uitgangspunt van het human resource beleid is dat het bedrijf een ‘great place to work’ wil zijn. Daarnaast heeft het bedrijf grote ambities op het vlak van duurzaamheid, onder andere te zien door de 5.000 m2 aan zonnepanelen op het dak. Komende jaren wil het bedrijf toewerken naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering. 

Bedrijfsbezoeken college

Het college van B & W heeft regelmatig bedrijfsbezoeken in de gemeente Noordwijk. Dit om een goede connectie te houden met het bedrijfsleven en om te weten wat er speelt en leeft. Er worden grote, middelgrote en kleinere bedrijven aangedaan. Bedrijven die het college graag een keer willen ontvangen, kunnen dit aangeven via e-mail.