BO. Groen licht voor de komende 5 jaar

4 mei 2023, 16:18

Alle lichten staan op ‘groen’ voor het commissariaat van de media om voor de komende 5 jaar een zendmachtiging af te geven aan de stichting Omroeporganisatie Bollenstreek Omroep.

Positief advies van gemeenten

De gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen brengen een positief advies uit aan het Commissariaat voor de Media over de aanwijzing van de stichting Omroeporganisatie Bollenstreek Omroep Volgt het commissariaat het advies dan geeft het een zendmachtiging voor de komende 5 jaar af aan de stichting Omroeporganisatie Bollenstreek Omroep, kortweg Bo. 

Om de vijf jaar

Daarmee wordt de bekende procedure afgerond die is vastgelegd in de Mediawet. De procedure startte toen Stichting Omroeporganisatie Bollenstreek Omroep het Commissariaat voor de Media liet weten dat zij opnieuw in aanmerking wenste te komen voor aanwijzing als lokale publieke media-instelling. Dat is nodig om te kijken of er andere partijen in de markt zijn gekomen. Dat bleek niet het geval. 

Voldoen aan de eisen

Er is geen andere aanvraag voor een aanwijzing als lokale omroep in dit uitzendgebied binnengekomen. Omroep Bo is hiermee de enige kandidaat. Ook biedt de procedure de gelegenheid om de omroep tegen het licht te houden. Voldoet de omroep nog aan de eisen die de Mediawet stelt? Dat is het geval. 

Gemeenten steunen BO

De gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen subsidiëren BO en volgen de ontwikkeling van de omroep de komende periode met grote interesse. De omroep neemt een steeds sterkere rol in in de regionale nieuwsverstrekking.