Afronden waterberging centraal bij herinrichting De Grent

16 mei 2023, 14:13
De Grent Ontwerp

De gemeente organiseert dinsdag 30 mei een inloopbijeenkomst over de herinrichting van De Grent in Noordwijk aan Zee. Een werk waarin infiltratieriolen en afronden waterberging centraal staan.

Uitnodigingsbrief

Gemeente Noordwijk heeft omwonenden uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst over de herinrichting van De Grent in Noordwijk aan Zee. De uitnodigingsbrief is net voor het Hemelvaart-weekend de deur uitgegaan. 

Inlopen

De bijeenkomst is dinsdag 30 mei 2023 in het gemeentehuis. Van 16.00 uur tot 18:00 uur. Wie over het werk vragen heeft, is van harte welkom. Een afspraak is niet nodig. Vakambtenaren staan klaar om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

Een reeks civieltechnische werken

Het werk hoort bij een recente reeks werken aan de kust. We noemen: de herinrichting van het parkeerterrein Palaceplein, de reconstructie Parallel Boulevard en de aanleg van de rotonde Vuurtorenplein. 

Bijna een kilometer 

Over een lengte van bijna een kilometer werden verschillende zaken grondig aangepakt. Onder meer: het mooier maken van de boulevard, het verhogen van de verkeersveiligheid en het voorkomen van grondwateroverlast. 

Opnieuw een herinrichting

De gemeente bereidt nu de werkzaamheden aan De Grent voor. Om precies te zijn gaat het om de plek vanaf het Palaceplein tot en met de rotonde Picképlein. Ook hier gaat het om een herinrichting. Het definitieve ontwerp is klaar. Net als de daarbij behorende uitvoeringsfaseringen en een overzicht van de bereikbaarheid tijdens de uitvoering. Hier zie je een detail van het ontwerp. Het complete ontwerp vind je onderaan dit artikel. 

Na de zomer tot aan de Kerstdagen

De uitvoering van het werk staat gepland voor de periode van 4 september 2023 tot aan de Kerstdagen 2023. Mogelijk in maart 2024 volgen de laatste asfaltwerkzaamheden. Werkzaamheden die erg weersafhankelijk zijn.

Infiltratieriolen en afronden waterberging

De herinrichting van De Grent gaat over het afronden van de waterberging aan de kust: een van de thema’s van project Parallel Boulevard. Dat inmiddels klaar is. Onder De Grent komen onder andere infiltratieriolen om grote hoeveelheden regenwater snel af te kunnen voeren. De aannemer legt na aanleg van de riolering de bestrating opnieuw.

Lees ook het eerder verschenen bericht ‘Oplevering Paralell Boulevard’ 
Ook interessant is dit artikel van Debuco Advies BV.

Bekijk het ontwerp