1429 mensen pakten de Beach Shuttle

13 juni 2023, 11:34

Het eerste weekend met mooi weer en meteen een mooi succes. Iets meer dan 1400 mensen namen de Beach Shuttle naar het strand.

Er bovenop

Het was 9, 10 en 11 juni mooi zomers weekendweer. In groten getale trokken mensen naar het Noordwijkse strand voor een heerlijk dagje strand. De gemeente nam de nodige parkeer- en verkeersmaatregelen om de drukte zo goed als mogelijk in goede banen te leiden.

Achter de schermen

Achter de schermen waren verkeersdeskundigen, handhavers, communicatiemedewerkers en een bestuurder dit weekend actief. De ontwikkelingen werden op de voet gevolgd. Passende maatregelen volgden als dat nodig was.

Mooi weer de Beach Shuttle

Ook de Beach Shuttle reed: de gratis buspendel die mensen vervoert van een groot en ruim parkeerterrein aan de rand van Noordwijk naar de kust. De bus reed voor het eerst bij mooi weer. Dat is ook de afspraak. Tropische temperaturen; pendelen maar. Ook rijdt de shuttle tijdens evenementen als het Ibiza Festival.

Tenminste 500 auto’s

Zoals te verwachten viel was de toeloop naar de kust groot. Er werden extra bussen ingezet. In totaal stapten er bij de bekende halte aan de Gooweg 1429 mensen op. Ze profiteerden van het gemak van de service. Voor Noordwijk aan Zee geldt in ieder geval: tenminste 500 auto’s die er geen zoektocht zijn gestart naar een parkeerplek. Als je tenminste rekent met 2,8 personen per auto.

Hier vind je meer over de Beach Shuttle.