A.N.T. (Toon) van Tol

Fractie

MetLef, fractievoorzitter

Nevenfuncties bezoldigd

  • Hogeschool Leiden – Faculteit management en bedrijf (docent)
  • Comstratos (directeur/eigenaar)

Contactgegevens

E-mailadres:                      t.vantol@raadnoordwijk.nl          
Telefoonnummer:            +31 6 12 04 66 26

Even voorstellen

Ik ben Toon van Tol (1960). Zilker, geboren aan de Leidsevaart op Halfweg bij station Lisse. Sinds 1989 woon ik samen met Trudy in het prachtige De Zilk. Wij hebben 2 prachtige zoons Twan en Tijn, en een kat Tara.

Mijn favoriete plek in de gemeente Noordwijk

De Leidsevaart op de oostgrens van Noordwijk. Op en in deze blauwe ader heb ik leren schaatsen, zwemmen en zeilen. Ik heb er gevist en met de boten van de steenfabriek meevaren naar het Comomeer. Nog steeds fiets en wandel ik bijna wekelijks langs deze mooie historische trekvaart.

Ik ben raadslid geworden omdat

De fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout was de directe aanleiding. Wat raadsbesluiten concreet betekenen voor inwoners is mijn belangrijkste drijfveer om me 100% in te zetten. Ik voel me volksvertegenwoordiger en geen politicus. Misschien is dat laatste er voor sommigen #1. Bij mij staat het belang van de inwoners op de 1e plek. De rituele politieke dans hoort er soms wel bij. Maar liefst minder politiek en meer democratie. Kaders stellen en controleren. Simpel houden, dat de kern van mijn raadswerk.

Dit hoop ik in deze raadsperiode te bereiken

Zoveel als mogelijk zaken uit ons verkiezingsprogramma om te zetten, of in te voegen, bij beleidsvoorstellen.
Bouwversneller inzetten om de productie van woningen op gang te houden. Het maximale halen uit energiebesparing van gebouwen en de opwek met zonnepanalen. De openbare ruimte in alle dorpen op hoog niveau brengen. Positieve gezondheid bevorderen door brede investeringen in alle beleidsgebieden. Ondernemers praktisch ondersteunen en samen bouwen aan een economisch gezond en sterk Noordwijk.