Bereikbaarheid gemeente Noordwijk

Gemeente Noordwijk is goed bereikbaar voor alle vervoersmogelijkheden, zoals de auto, fiets en het openbaar vervoer. In de zomermaanden rijdt er ook een gratis Beach Shuttle. Binnen de verschillende woonplaatsen gelden wel verschillende parkeerregels.

Woonplaats Noordwijk

Fiets

Voor fietsers zijn permanente en tijdelijke (gratis) fietsenstallingen aanwezig bij de boulevards en strandopgangen.

Auto

Voor auto’s gelden in de woonplaats Noordwijk in verschillende gebieden betaald parkeren. Kijk voor het overzicht op onze pagina Overzicht parkeergebieden. De tarieven en meer informatie vind je op de website van Parkeerservice Noordwijk (P1). Binnen betaald parkeren gebieden kan je betalen met:

  • Een pinpas bij de dichtstbijzijnde parkeerautomaat.
  • Een mobiele telefoon via mobiel parkeren. Meld je hiervoor aan bij Yellowbrick, Park-line of EasyPark.

Inwoners en bedrijven kunnen een parkeervergunning aanvragen.

Blauwe zones

Er zijn op verschillende plekken blauwe zones. In deze zones mag je gedurende een beperkte tijd parkeren in combinatie met een parkeerschijf.

Woonplaats Noordwijkerhout

Voetgangersgebied

Er geldt vanaf 1 juli 2024 een voetgangersgebied in het centrum van Noordwijkerhout. De volgende straten zijn niet langer altijd toegankelijk voor motorvoertuigen:

  • Schoollaantje;
  • Dorpsringweg;
  • Dorpsstraat (tussen Viaductweg en Herenweg);
  • Zeestraat (tussen Dorpsringweg en Victoriberg);
  • Havenstraat (tussen Marktplein en Dorpsringweg).

Het gebied is bereikbaar voor laden en lossen tussen 18:00 – 12:00 uur. Het gebied is met inzinkbare palen afgesloten tussen 12.00 – 18.00 uur. Tijdens deze tijd zijn alleen ontheffinghouders in het gebied toegestaan. In het gebied moet altijd stapvoets gereden worden. Fietsen in het gebied is altijd toegestaan. Voetgangers hebben in het gebied altijd voorrang op overig verkeer.

Inwoners en bedrijven met parkeergelegenheid op eigen terrein kunnen een vaste ontheffing aanvragen. In sommige gevallen kan ook een ontheffing voor laden en lossen tussen 12.00 – 18.00 uur worden aangevraagd. Bij een verbouwing verhuizing of trouwerij kan een tijdelijke ontheffing worden aangevraagd.

Blauwe zones

Er zijn op verschillende plekken blauwe zones: In deze zones mag je gedurende een beperkte tijd parkeren in combinatie met een parkeerschijf. De blauwe zones zijn in de volgende straten:

  • Zeestraat (vanaf Victoriberg tot en met Zeestraat 89);
  • Havenstraat;
  • Pilarenlaan (parkeerterrein Vomar).

Inwoners en bedrijven kunnen een ontheffing aanvragen.

Woonplaats De Zilk

Er is een blauwe zone in de P.J. Warmerdamstraat. In deze zone mag je gedurende een beperkte tijd parkeren in combinatie met een parkeerschijf.