Parkeervergunning of toegangsontheffing aanvragen als inwoner of bedrijf

Om de parkeerdruk te reguleren zijn er in de gemeente Noordwijk parkeerregels. Zoals betaald parkeren en blauwe zones. Inwoners en bedrijven kunnen in bepaalde gevallen een parkeervergunning of ontheffing aanvragen. Dit biedt inwoners van gebieden met parkeerregimes de mogelijkheid om te parkeren in de omgeving. Tegen een lager tarief of met een andere parkeerduur. Dit hangt af van jouw woonlocatie.

Woonplaats Noordwijk parkeervergunning

In grote delen van Noordwijk aan Zee en in de kern van Noordwijk Binnen mag je op sommige tijden alleen tegen betaling parkeren. Of met een parkeervergunning parkeren. Bekijk het overzicht voor betaald parkeren en de vergunningsgebieden. Door deze maatregelen kunnen inwoners of bedrijven verschillende parkeervergunningen aanvragen.

Aanpak

Je kan online een parkeervergunning aanvragen via noordwijk.parkeer.nl (DigiD).

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Parkeerservice Noordwijk p1.nl. Of bel met Parkeerservice Noordwijk via +31 71 36 20 102.

Woonplaats Noordwijkerhout ontheffing voetgangersgebied centrum

In de woonplaats Noordwijkerhout geldt vanaf 1 juli 2024 een voetgangersgebied in het centrum. De volgende straten zijn niet langer altijd toegankelijk voor motorvoertuigen:

  • Schoollaantje;
  • Dorpsringweg;
  • Dorpsstraat (tussen Viaductweg en Herenweg);
  • Zeestraat (tussen Dorpsringweg en Victoriberg);
  • Havenstraat (tussen Marktplein en Dorpsringweg).

Het gebied is bereikbaar voor laden en lossen tussen 18.00 – 12.00 uur. Het gebied is met inzinkbare palen afgesloten tussen 12.00 – 18.00 uur. Tijdens deze tijd zijn alleen ontheffinghouders in het gebied toegestaan. In het gebied moet altijd stapvoets gereden worden. Fietsen is in het gebied altijd toegestaan. Voetgangers hebben in het gebied altijd voorrang op overig verkeer.

Inwoners en bedrijven met parkeergelegenheid op eigen terrein kunnen een vaste ontheffing aanvragen. In sommige gevallen kan ook een ontheffing voor laden en lossen tussen 12.00 – 18.00 uur worden aangevraagd. Bij een verbouwing, verhuizing of trouwerij kan een tijdelijke ontheffing worden aangevraagd.

Aanpak

Je kan online een ontheffing aanvragen via noordwijk.parkeer.nl (DigiD).

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Parkeerservice Noordwijk p1.nl. Of bel met Parkeerservice Noordwijk via +31 71 36 20 102.