Op koers met de nieuwe De Schelft

4 april 2024, 12:06
bron: DMOO

Als alles volgens planning gaat, dan kunnen sporters al in het voorjaar 2026 een duik in het nieuwe zwembad nemen in misschien wel het meest duurzame gebouw van de regio.

Stappen zetten

We liggen op koers. Verantwoordelijk wethouder Roberto ter Hark verwacht het definitief ontwerp eind mei 2024 klaar te hebben. Hij vindt het fijn dat de projectorganisatie nu kan doorpakken.

De volgende stap

Op basis van het voorlopig ontwerp besteedt de gemeente de technische installaties aan. Daarna volgt een technisch ontwerp. Noodzakelijk voor de aanbesteding van de bouw van het gebouw.

Zoektocht naar een aannemer

De zoektocht naar een aannemer start al vóór de zomer van 2024. Na het aanbestedingstraject verwacht de gemeente dat een aannemer eind januari 2025 start met de bouw van het zwembad De Schelft. Als alles volgens planning gaat, dan kunnen sporters al in het voorjaar 2026 een duik in het nieuwe zwembad nemen.

Duurzaam en slim

De nieuwe De Schelft is een duurzaam gebouw. Er komen veel zonnepanelen bovenop die zorgen voor de stroom die nodig is. Er komt een eigen energie-opslagsysteem. Maar dat niet alleen. De nieuwe De Schelft kan, als dat een goede optie is, in de toekomst zo aangesloten worden op aardwarmte uit de Noordwijkse bodem.

Meer weten?

Bekijk onze pagina Voorlopig ontwerp De Schelft. Mooie beelden. Gedetailleerde informatie. Het verhaal van De Schelft lees je op onze pagina De Schelft.