Global Goals ontbijtsessie met ondernemers

21 juni 2024, 13:09

Afgelopen donderdag 20 juni 2024 kwamen ondernemers bijeen bij Two Brothers in Noordwijk voor een ontbijtsessie gericht op de Global Goals. Als Gemeente4GlobalGoals zetten we ons actief in voor duurzame ontwikkeling op lokaal niveau. Tijdens de sessie wisselden we ideeën uit aan de hand van het thema: ‘Duurzame steden & gemeenschappen’. 

Inspirerende spreker

Bas van den Brenk begon de sessie met een presentatie over zijn bedrijf Accu’t. Accu’t verhuurt gebruikte batterijen aan bedrijven die tijdelijk meer stroom nodig hebben. Deze batterijen komen uit elektrische auto’s en gaan nog 7 tot 8 jaar mee. De presentatie leidde tot vragen en een goed gesprek met alle ondernemers.

Uitwisseling

Na de presentatie van Bas was het tijd voor het interactieve deel. De aanwezigen bespraken in groepjes een stelling: ‘Noordwijkse ondernemers hebben een belangrijke rol in het toekomstbestendig maken van Noordwijk’. Elke groep deelden ideeën met elkaar en zorgden voor uitwisseling van verschillende gedachten.

Duurzame toekomst

Het belangrijkste doel van de ochtend was om samen te kijken hoe Noordwijk nog duurzamer kan worden. En hoe iedereen hieraan kan bijdragen voor een betere wereld. Het was een ochtend vol inspiratie en motivatie om samen te werken aan een duurzame toekomst voor de gemeente Noordwijk.

Leonoor van den Burg – Directeur/Eigenaar van Duivenvoorde Opslag B.V over de Global Goals sessies:
“De diversiteit van ondernemend Noordwijk is hier vertegenwoordigd, en daarmee dus ook de verschillende ervaringen. Die hebben we nodig om uiteindelijk het ondernemerscollectief te verstevigen, om zo samen met gemeente en provincie haalbare en toekomstbestendige stappen te zetten voor een beter Noordwijk“.

Volgende sessie

Ben jij een lokale ondernemer en wil je ook graag op jouw manier je steentje bijdragen aan een duurzaam Noordwijk? Dan ontmoeten we je graag bij de volgende op donderdag 26 september 2024! Meld je aan door een e-mail te sturen naar globalgoals@noordwijk.nl.

Een duurzamere wereld begint met lokale initiatieven en gezamenlijke inspanningen. Trots op de ondernemers in onze gemeente!