1e Global Goals sessie met ondernemers

29 maart 2024, 15:14

Afgelopen woensdag kwamen ondernemers bij elkaar bij Koffielovers in Noordwijkerhout, voor een sessie gericht op de Global Goals. Een groep bedrijven die allemaal 1 doel deelden: het verbeteren van duurzaamheid in de gemeente Noordwijk.

Tekeningen met de tekst Ondernemers voor Noordwijkse Global Goals

Lokale samenwerking

De bijeenkomst startte met een welkomstboodschap van Wethouder Theo Alkemade. De gemeente Noordwijk kondigde vol trots aan, dat ze in 2024 is erkend als een Gemeente4GlobalGoals. Dit betekent dat we ons inzetten voor de duurzame doelen op lokaal niveau. Een samenwerking tussen inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de gemeente om van de gemeente Noordwijk een duurzamere plek te maken.

Voortzetting van duurzame initiatieven

In Noordwijk zijn we al een tijdje bezig met deze doelen. Met initiatieven zoals Fair Trade Noordwijk hebben lokale bedrijven en organisaties al laten zien, dat ze zich inzetten voor eerlijke handel. Nu gaan we door met deze inzet onder de naam ‘Noordwijk4GlobalGoals’.

Inspirerende sprekers

Joris Putman van Clusius Craft Distillers nam het publiek mee in zijn visie en vertelde over zijn successen. Het was interessant om te horen hoe hij duurzaamheid in zijn bedrijf verwerkt en wat voor positieve invloed dit heeft op de sector.

Duurzame toekomst

Het belangrijkste doel van de ochtend was om samen te kijken hoe Noordwijk nog duurzamer kan worden. En hoe iedereen hieraan kan bijdragen voor een betere wereld. Het was een ochtend vol inspiratie en motivatie om samen te werken aan een duurzame toekomst voor de gemeente Noordwijk.

Dit was een 1e sessie van de 4 die het komende jaar wordt georganiseerd. Een duurzamere wereld begint met lokale initiatieven en gezamenlijke inspanningen. Trots op de ondernemers in onze gemeente!