Vrijwilligerswerk

Wil je vrijwilligerswerk doen voor jouw buurt, een organisatie of misschien voor iemand uit de straat? In de gemeente Noordwijk hebben we verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Je kan bijvoorbeeld 1x per week op bezoek gaan bij iemand die eenzaam is voor een kopje koffie. Of jezelf inzetten als taalcoach. De vraag kan van korte tot lange tijd zijn en je wordt ingedeeld zoals jij dat graag wilt.

Vrijwilligersorganisaties

Vrijwilligersorganisaties zijn onmisbaar in Noordwijk. Ze houden het verenigingsleven actief en zijn betrokken bij hun vrijwilligers. De gemeente Noordwijk vindt het belangrijk dat vrijwilligersorganisaties steun krijgen. Steun in hun activiteiten en binding met vrijwilligers. Je kan hiervoor terecht bij Welzijn Noordwijk

Wat kunnen zij voor jou betekenen?

  • Verbinding versterken met andere vrijwilligersorganisaties.
  • Ondersteunen en/of meedenken met het organiseren van bijeenkomsten.
  • Het bieden van scholing aan jou als organisatie of aan de vrijwilligers.
  • Het plaatsen van een vrijwilligersvacature voor jouw organisatie.

Aanvullende informatie

Vrijwilligersverzekering

De gemeente heeft een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten waardoor je gratis verzekerd bent tijdens het vrijwilligerswerk.

Gratis VOG voor vrijwilligers

Werkt jouw organisatie met jongeren en/of mensen met een verstandelijke beperking? Dan kunnen jouw vrijwilligers een gratis Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen.

Vrijwilligerswerk en een uitkering

Wil je jouw uitkering houden en vrijwilligerswerk doen? Dan adviseren wij jou hierover vooraf contact op te nemen met jouw uitkerende instantie. Dit mag namelijk alleen onder bepaalde voorwaarden.

Aanpak

In de Vacaturebank zijn verschillende leuke functies te vinden voor vrijwilligers. Kijk in de Vacaturebank naar de openstaande functies. 

Weet je nog niet zo goed wat je wilt doen? Neem dan contact op met Welzijn Noordwijk. Kijk voor de contactgegevens op welzijn.nl.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Welzijn Noordwijk. Kijk voor de contactgegevens op welzijn.nl.