Zorgtoeslag en collectieve zorgverzekering

Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten voor jouw zorgverzekering. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van jouw (gezamenlijk) inkomen. Je vraagt de zorgtoeslag samen met jouw eventuele partner aan bij de Belastingdienst Toeslagen. Voor kinderen tot 18 jaar krijg je geen zorgtoeslag. Zij zijn namelijk tot hun 18e jaar gratis meeverzekerd.

Online zorgtoeslag aanvragen via belastingdienst.nl (DigiD)

Meer informatie

Bel voor meer informatie met de Belastingdienst via 0800-0543. Of via +31 555 385 385 vanuit het buitenland. Of kijk op belastingdienst.nl.

Collectieve zorgverzekering

De taken op het gebied van inkomen zijn door de gemeente Noordwijk uitbesteed aan de ISD Bollenstreek. Voor inwoners met een laag inkomen en weinig vermogen heeft de ISD Bollenstreek met Zorg en Zekerheid een collectieve (aanvullende) zorgverzekering afgesloten. Dit houdt in dat je 5% korting krijgt op de premie van de verplichte basisverzekering en dat je tegen een voordelig tarief een aanvullende zorgverzekering kan afsluiten.

Online een collectieve zorgverzekering aanvragen via isdbollenstreek.nl (DigiD)

Voorwaarden

Je komt in aanmerking als je voldoet aan de volgende 4 voorwaarden:

  1. Je bent inwoner van de gemeente Noordwijk.
  2. Jij en jouw eventuele partner hebben samen een inkomen, dat niet hoger is dan 120% van de voor jou geldende bijstandsnorm.
  3. Het vermogen van jou en jouw eventuele partner is samen niet hoger dan de in de Participatiewet genoemde vermogensgrenzen.
  4. Je bent vanaf 1 januari 2022 voor de basisverzekering bij Zorg en Zekerheid verzekerd.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met de ISD Bollenstreek via +31 800 95 67 000. Of kijk op isdbollenstreek.nl.