Ramp of crisis

We willen in een veilige omgeving wonen. Toch gaat er wel eens iets mis. Het kan zijn dat de stroom langere tijd uitvalt, er geen water uit de kraan komt of een grieppandemie uitbreekt. Tijdens een ramp of crisis weet je niet altijd wat te doen. Daarom is het goed om je hierop voor te bereiden.

Bereid je voor op mogelijke risico’s

Bereid je voor op mogelijke risico’s. Zoals uitval van gas, water en stroom, extreem weer, gevaarlijke stoffen, natuurbranden en overstromingen. Kijk voor meer informatie op vrhm.nl.

NL-Alert: direct informatie bij noodsituatie

Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat precies wat er aan de hand is. En wat jij op dat moment het beste kan doen. Kijk voor meer informatie op crisis.nl.

De sirene gaat, wat nu?

Kijk ook voor meer informatie op rijksoverheid.nl.

Website hollandsmiddenveilig.nl

In tijden van incidenten of crisis gebruikt de Veiligheidsregio Hollands Midden de website hollandsmiddenveilig.nl om jou te informeren. Je kan deze website raadplegen voor informatie over de stand van zaken.

Omroep West als calamiteitenzender

Als de sirene gaat, bij een (dreigende) calamiteit of noodsituatie, krijgt de regionale zender de rol van officiële calamiteitenzender. TV West en Radio West (89.3 FM of via de kabel op 97.4 FM) zijn de officiële calamiteitenzenders van de regio Hollands Midden. Tijdens een (dreigende) calamiteit kan de overheid jou via deze zenders informeren over de ontstane situatie. En eventuele instructies over wat jij het beste kan doen. Kijk voor meer informatie op omroepwest.nl.