Zilveren Kruis-locatie (Achmea)

De Zilveren Kruis-locatie ligt aan de noordzijde van de dorpskern Noordwijk Binnen, tussen de Van de Mortelstraat, Gooweg, Goohorstlaan en de Clusiusweg. Het ligt op de strandwal: de oude duinen tussen de kern Noordwijk Binnen en Noordwijkerhout. Het terrein maakt ook deel uit van de Zuid-Hollandse erfgoedlijn. De zone vol buitenplaatsen, historisch groen en landgoederen.

Plan voor de locatie

Op deze locatie staat nu nog een groot opvallend kantoorgebouw. Jarenlang hebben hier medewerkers van het bedrijf Achmea gewerkt. Het kantoorgebouw wordt al lange tijd niet meer voor dit doel gebruikt. De eigenaar heeft een plan gemaakt om in dit gebied woningen te maken.

166 nieuwe huurappartementen

Op de locatie waar nu het kantoorgebouw staat, komen 4 appartementsgebouwen met in totaal 166 huurwoningen. Dit zijn woningen in verschillende prijsklassen. Er is een mix, daar heeft de gemeente een verhouding voor. De gemeente zet daarbij zwaar in op het percentage betaalbare woningen. Zo komen er 50 sociale huurwoningen, 33 middeldure huurwoningen en 83 huurwoningen in de vrije sector.

Parkeren aan de overzijde

Het parkeerterrein dat aan de overzijde van de Gooweg ligt, hoort bij de ontwikkeling en wordt door de eigenaar geschikt gemaakt voor parkeren voor de nieuwe bewoners.

Nieuw bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

Om deze ontwikkelingen mogelijk te maken heeft de gemeenteraad op 25 april 2024 het bestemmingsplan Van de Mortelstraat-Gooweg vastgesteld. Ook ligt er een beeldkwaliteitsplan.

In dit document staat beschreven hoe de woningen en het gebied er straks uit komen te zien. Het bestemmingsplan is in te zien via ruimtelijkeplannen.nl.

Verloop

De komende tijd is de ontwikkelaar bezig met de voorbereidingen voor de aanvragen van de omgevingsvergunning. Het projectteam van de gemeente wordt hier nauw bij betrokken en houdt toezicht op de activiteiten.

Verhuurwebsite

Achmea zal 6 maanden voor de oplevering van de woningen een verhuurwebsite voor de nieuwe woningen openen. Wanneer er nieuws is over de voortgang van deze nieuwbouwontwikkeling en de verhuurwebsite melden wij dat op deze pagina.

Contact

Heb je vragen over project Zilveren Kruis? Neem dan contact op met de gemeente Noordwijk per e-mail ter attentie van het team Projecten Ruimte.