Bouw- en sloopafval

Wanneer je gaat verbouwen, renoveren of slopen, ontstaat er afval. Dit heet bouw- en sloopafval. Bouw- en sloopafval is alles wat aard- en nagelvast in of aan de woning heeft gezeten. Dat kunnen ook tuinmaterialen zijn. Je kan hierbij onder andere denken aan gipsplaten, beton, dakpannen, grind, schuttingen, tuinhuisjes, keukens (inclusief kasten), zand en grond, een bad of wc pot.

Aanpak

Bouw- en sloopafval kan je niet bij de milieustraten inleveren maar moet je bij een particulier afvalverwerkingsbedrijf inleveren. Houd er rekening mee, dat je hiervoor moet betalen. Particuliere afvalverwerkingsbedrijven zijn bijvoorbeeld Gebr. v.d. Putten en VLK Recycling in Noordwijk en Meeuwenoord in Noordwijkerhout.

Een losse tegel of steen kan je wél bij de milieustraten in Katwijk en Noordwijkerhout inleveren. Elk adres waarvoor afvalstoffenheffing wordt betaald, heeft beschikking over een milieupas voor toegang bij de milieustraat in Noordwijkerhout. Voor de milieustraat in Noordwijkerhout neem je naast de milieupas ook een geldig legitimatiebewijs mee.

Meer informatie

Bel voor meer informatie met Meerlanden via +31 297 381 717. Of mail naar pi@meerlanden.nl.