Een extraatje voor je welzijn

Wil je iets doen waardoor je jezelf blijer en weerbaarder gaat voelen? Denk eens aan een ‘Extraatje voor je welzijn’. Cursussen die je helpen en iets positiefs voor je kunnen doen. De gemeente Noordwijk biedt deze cursussen aan met flinke korting. Kies uit mindfulness, running therapie, een cursus ‘kleur je leven’ of een cursus ‘vriendschapsvaardigheden’.

Online aanmelden voor interesse in een activiteit

Mindfulness

Met Mindfulness leer je vaardigheden om in het hier en nu te zijn. Zo kan je makkelijker omgaan met de drukte van alledag. Hierdoor heb je minder snel stress. Je kan meer genieten van de fijne dingen om je heen. De cursus bestaat uit 8 lessen van 2,5 uur en een trainingsdag van 5 uur in een groep. Daarnaast oefen je iedere dag thuis met leuke opdrachten en audio-oefeningen. Je betaalt € 30,- eigen bijdrage.

Bekijk ook het filmpje Mindfulness op youtube.com.

Hardlopen

Hardlopen geeft je energie, zelfvertrouwen én je leert nieuwe mensen kennen. Wil je dat ook? Leer hardlopen onder professionele begeleiding in een rustig tempo en bij jou in de buurt. Genieten staat voorop, niet de prestatie. Na 13 weken kan je 30 tot 45 minuten hardlopen zonder te stoppen. Je krijgt een schema om minimaal 1x per week zelf te trainen. Ervaring is niet nodig. Je betaalt € 30,- eigen bijdrage.

Bekijk ook het filmpje Running op youtube.com.

App Kleur je leven

Deze app moedigt je aan om leuke dingen te doen. Anders te leren denken, leren te ontspannen, met andere mensen iets samen doen. Minder piekeren en opkomen voor jezelf. Je leert over deze onderwerpen en gaat er ook mee aan de slag. Gun jezelf een lichter leven met deze app. De cursus bestaat uit 8 lessen en 1 opfrisles na 12 weken. Heel makkelijk op jouw smartphone of tablet. Er is geen eigen bijdrage.

Bekijk ook het filmpje Kleur in je leven op youtube.com.

Cursus vriendschapsvaardigheden

Ben je op zoek naar nieuwe vriendschappen in jouw leven? Je krijgt handvatten om in de toekomst nieuwe vrienden te maken. Dat is prettig: vrienden steunen je in moeilijke tijden. Bovendien maakt het jouw leven ook gewoon een stuk plezieriger. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst van 2,5 uur. Je betaalt € 30,- eigen bijdrage.

Bekijk ook het filmpje Communicatievaardigheden op youtube.com.

Aanpak

Heb je interesse in een van de bovenstaande activiteiten? Dan kan je jezelf zowel telefonisch als online aanmelden voor interesse in een activiteit. Er wordt contact met je opgenomen door één van de welzijnsconsulenten van Welzijn Noordwijk. In een gesprek kunnen zij meer informatie geven over het aanbod en bespreken welke activiteit passend voor je is. Welzijn Noordwijk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:30 – 15:30 uur via +31 71 71 14 334 of info@welzijnnoordwijk.nl.