Bescherming tegen de zon

Gemeente Noordwijk vindt goede voorlichting over zonbescherming belangrijk. Daar waar mogelijk en nodig plaatsen we dispensers met zonnebrandcrème.

Gezond leven

Veel mensen zitten graag in de zon. Of bewegen en sporten op het sportveld of aan het strand. Buitenlucht is fijn. En gezond, want ons lichaam heeft zonlicht nodig voor de aanmaak van vitamine D. Belangrijk voor jouw weerstand, botten en tanden.

Huidkanker

We weten ook dat de zon niet zonder gevaar is. Er is een duidelijk verband tussen zonlicht en het ontstaan van huidkanker. De kankeratlas toont aan, dat deze ziekte vaker voorkomt langs de kust dan in een gemiddelde Nederlandse gemeente. In de gemeente Noordwijk is dat zelfs 75% meer. Het onderzoek is gebaseerd op gegevens uit de Nederlandse Kankerregistratie van 2011 tot 2020. Een doel is om mensen bewuster te maken van de mogelijkheden om kanker te voorkomen.

Veilig de zon in

Ook in het vroege voorjaar kan je al snel lelijk verbranden. Hoe vaker en jonger iemand verbrandt door de zon, hoe groter de kans op huidkanker. Ga daarom veilig de zon in. Gemeente Noordwijk vindt goede voorlichting over zonbescherming belangrijk. Daar waar mogelijk en nodig plaatsen we dispensers met zonnebrandcrème.

Meer informatie