Parkeervergunning aanvragen als inwoner of bedrijf

Om de parkeerdruk te reguleren zijn er in de gemeente Noordwijk parkeerregimes. Zoals betaald parkeren en blauwe zones. Inwoners en bedrijven kunnen in bepaalde gevallen een parkeervergunning of ontheffing aanvragen. Dit biedt inwoners van gebieden met parkeerregimes de mogelijkheid om te parkeren in de omgeving. Tegen een lager tarief of met een andere parkeerduur. Dit hangt af van jouw woonlocatie. 

Online een parkeervergunning aanvragen via noordwijk.parkeer.nl (DigiD)

Woonplaats Noordwijk

In grote delen van Noordwijk aan Zee en in de kern van Noordwijk Binnen mag je op sommige tijden alleen tegen betaling parkeren. Of met een parkeervergunning parkeren. Bekijk de straatnamenlijst om te zien waar je mag parkeren met een parkeervergunning (pdf) via p1.nl. Ook zijn er in Noordwijk op diverse plaatsen blauwe zones. Binnen deze zones kan je gedurende een beperkte tijd parkeren in combinatie met een parkeerschijf. Het tijdstip van aanvang van het parkeren, moet je met een parkeerschijf aangeven. Door deze maatregelen kunnen inwoners of bedrijven een vergunning of ontheffing aanvragen.

Aanpak

Voor de woonplaats Noordwijk kan je online een parkeervergunning aanvragen via noordwijk.parkeer.nl (DigiD).

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op p1.nl over parkeervergunningen voor de woonplaats Noordwijk. Of bel met Parkeerservice Noordwijk via +31 71 36 20 102.

Woonplaats Noordwijkerhout

In de woonplaats Noordwijkerhout zijn de volgende blauwe zones van kracht:

  • in de Zeestraat (vanaf Victoriberg tot en met Zeestraat 89);
  • in de Havenstraat;
  • aan de Pilarenlaan (parkeerterrein Vomar).

Binnen deze parkeerschijfzones kunnen omwonenden onder sommige voorwaarden een ontheffing aanvragen. Voor een ontheffing van de parkeerduurbeperking bij blauwe zones kunnen alleen direct omwonenden een ontheffing aanvragen.

Aanpak

Wil je voor de woonplaats Noordwijkerhout een ontheffing van de parkeerduurbeperking bij een blauwe zone aanvragen? Stuur dan een e-mail naar gemeente@noordwijk.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de parkeerduurbeperking bij een blauwe zone in de woonplaats Noordwijkerhout? Bel dan met ons Klantcontactcentrum via +31 71 36 60 000