Gehandicaptenparkeervergunning

Met ingang van 1 april 2024 is de gehandicaptenparkeervergunning aangepast. De vergunning geeft voortaan recht op een tijdsaldo van 550 uur (33.000 minuten) per kalenderjaar. Je kunt er gebruik van maken als je op een parkeerplaats in het betaald parkeren gebied parkeert. De gehandicaptenparkeervergunning is gratis en voor iedereen met een Europese GPK online aan te vragen bij het Digitaal Parkeerloket van Parkeerservice Noordwijk (P1).

Bij latere aanvraag

Elke maand dat de vergunning later wordt aangevraagd, neemt het tijdsaldo neemt ook met 1/12 af (2.750 minuten). Als je op 1 april 2024 een gehandicaptenparkeervergunning hebt, dan start je op 1 april 2024 met 412 uur en 30 minuten (24.750 minuten in totaal).

Looptijd vergunning

De vergunning is te gebruiken tot en met 31 december 2024, zolang er uren op staan. Als de uren op zijn, is de vergunning niet meer bruikbaar. Als je aan het eind van het jaar nog uren over hebt, dan komen die te vervallen.

BezoekersApp

Overzicht urensaldo

In de BezoekersApp kun je zien wat het originele urensaldo is en hoeveel daarvan inmiddels is verbruikt. Ook kun je de verbruikshistorie zien. Deze informatie kan ook telefonisch worden opgevraagd bij Parkeerservice Noordwijk (P1). Hoe werk je goed met het urensaldo? Bekijk het filmpje op youtube.com:

Vragen?

Heb je vragen? Neem contact op met Parkeerservice Noordwijk (P1).