Caravan, camper of aanhanger parkeren op openbare weg

Parkeerruimte is schaars. Wordt een voertuig niet voor verkeersdoeleinden gebruikt? Dan mag je het voertuig niet voor een lange periode langs de weg parkeren. Denk aan een caravan, camper of aanhanger.

Maximale parkeerduur

Binnen de bebouwde kom mogen caravans, campers, aanhangers en dergelijke niet langer dan 7 achtereenvolgende dagen op de openbare weg staan.

Grote kampeervoertuigen

Is een caravan, camper, kampeerauto of kampeerwagen langer dan 6 meter en/of hoger dan 2,4 meter? Dan zijn de regels nog strenger. Zo’n voertuig mag in de hele gemeente Noordwijk niet langer dan 3 achtereenvolgende dagen op de weg staan.

Ontheffing aanvragen

Wil je toch langer parkeren? Vraag dan een ontheffing aan bij de gemeente. Maar let op: alleen in bijzondere situaties kan het college van burgemeester en wethouders ontheffing verlenen.

Bel voor het aanvragen van een ontheffing met ons Klantcontactcentrum via +31 71 36 60 000. Zij verbinden jou dan door met een medewerker van het team Vergunning, toezicht en handhaving (VTH). Geef de volgende informatie door:

  • waar je het voertuig wilt neerzetten;
  • het soort voertuig;
  • de grootte van het voertuig;
  • waarom je het voertuig op de openbare weg wilt parkeren;
  • wanneer je het voertuig op de openbare weg wilt parkeren;
  • hoelang je het voertuig op de openbare weg wilt parkeren.

Kosten

Voor het in behandeling nemen van een ontheffingsaanvraag betaal je € 140,30. Deze kosten betaal je ook als de aanvraag wordt afgewezen.