Parkeerregels gehandicapten

Parkeren op een algemene gehandicaptenparkeerplaats (GPP)

Op een algemene GPP mag je altijd onbeperkt parkeren, ook als deze plek in een betaald parkeren of blauwe zone gebied ligt. De Europese gehandicapten parkeerkaart (GPK) moet wel zichtbaar achter de voorruit liggen. Je herkent een algemene GPP aan een blauw bord met een witte P en een wit rolstoelsymbool.

Borg gehandicaptenparkeerplaats 

Parkeren in betaald parkeren gebied

Algemene GPP in betaald parkeren gebied

Op een algemene GPP in een betaald parkeren gebied kun je onbeperkt gratis parkeren. De Europese GPK moet wel zichtbaar achter de voorruit liggen.

‘Gewone’ parkeerplaats in betaald parkeren gebied

Op een ‘gewone’ parkeerplaats in een betaald parkeren gebied kun je gratis parkeren met een parkeervergunning voor gehandicapten. Deze parkeervergunning is gratis en voor iedereen met een Europese GPK aan te vragen bij Parkeerservice Noordwijk (P1).

Elke keer als je parkeert, meld je het kenteken van de auto die waarmee je parkeert aan op de vergunning. Je meldt dan een parkeeractie op kenteken aan. Dat kan in de BezoekersApp van P1 of telefonisch bij Parkeerservice Noordwijk via +31 88 12 61 442.

Heb je geen parkeervergunning voor gehandicapten? Dan moet je betalen bij de parkeerautomaat of via mobiel parkeren bij aanbieders zoals ParkMobile, EasyPark, Yellowbrick, SMSParking enzovoort.

Parkeren in blauwe zone gebied

Algemene GPP in blauwe zone gebied

Op een algemene GPP in een blauwe zone gebied kun je onbeperkt gratis parkeren. De Europese GPK moet wel zichtbaar achter de voorruit liggen.

‘Gewone’ parkeerplaats in blauwe zone gebied

Op een ‘gewone’ parkeerplaats in een blauwe zone gebied gelden de regels van de blauwe zone. Je hebt dan een parkeerschijf nodig. De maximale parkeerduur is aangegeven op de borden bij een blauwe zone.