Dode, gewonde of zwervende dieren

Zie je in de openbare ruimte kleine dode dieren zoals vogels, eenden of huisdieren? Meld dit dan via Fixi, zodat wij deze kunnen ophalen. Kijk bij de veelgestelde vragen hoe je een melding maakt. Of bel met ons Klantcontactcentrum via +31 71 36 60 000.

Online een klein dood dier melden via fixi.nl

Grote dode dieren zoals herten of reeën

Gewonde, mishandelde of zwervende dieren

Zie je in de openbare ruimte gewonde, mishandelde of zwervende dieren? Neem dan contact op met Meldnummer 144 Red een dier.

Huisdieren

Overleden huisdier 

Als jouw huisdier is overleden, haalt de gemeente jouw huisdier niet op. Je kan jouw huisdier:

  • Wegbrengen naar de kadaverbak bij de milieustraat in Katwijk. De milieustraat in Noordwijkerhout heeft geen kadaverbak.
  • Laten ophalen door de dierenambulance.
  • Laten begraven of cremeren bij een dierencrematorium.
  • Zelf begraven in jouw eigen tuin of op eigen grond (dus niet bij huurwoningen en grond in erfpacht). Hiervoor moet voldoende ruimte zijn. Om risico’s voor volksgezondheid, diergezondheid en milieu tot een minimum te beperken, moet je jouw huisdier voldoende diep begraven (minstens 75 centimeter).

Neem voor overleden paarden contact op met Rendac.

Vermiste en gevonden (levende) huisdieren

Is jouw huisdier vermist of heb je een gevonden (levend) huisdier gevonden? Neem dan contact op met Stichting Amivedi of Dierenasiel Offem.

Dode huisdieren gevonden door de gemeente

Als wij een dood huisdier vinden, kijken we of het dode huisdier is gechipt. Zo ja, dan wordt er contact opgenomen met de eigenaar. Zo nee, dan wordt er een foto gemaakt van het huisdier voordat wij deze naar de kadaverbak bij de milieustraat in Katwijk brengen. Bel voor de foto met ons Klantcontactcentrum via +31 71 36 60 000.