Burenoverlast melden

Heb je last van jouw buren? Probeer dit dan eerst zelf met jouw buren op te lossen. Kom je er echt niet uit? Dan kan je de hulp inroepen van bijvoorbeeld de politie, woningstichting, vereniging van eigenaren of Kwadraad maatschappelijk werk.

Aanpak 

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Om goede buren van elkaar te zijn, zullen buren tijd en energie moeten steken in het krijgen of behouden van een goede relatie. Communicatie is daarbij van groot belang.

Gesprek met jouw buren

Heb je last van jouw buren? Bespreek dit dan op een rustig moment. Dus liever niet op het moment dat je de overlast ervaart, maar enige tijd later. De kans dat de gemoederen verhit worden, is dan wat kleiner. Leg in jouw gesprek zoveel mogelijk uit waarom je iets als overlast ervaart. Heb begrip voor elkaars positie en standpunt. Bedenk dat het vaak een kwestie is van geven en nemen.

Hulp van anderen inschakelen

Pas als je er zelf niet meer uitkomt, is het zaak om hulp van anderen in te schakelen. Onder ‘Wetten’ vind je informatie over verschillende organisaties die je kunnen helpen.