Adviesraad BKOR

Kunst in de openbare ruimte gaat heel Noordwijk aan. Juist daarom is het van belang dat beslissingen op dit gebied worden genomen door mensen met kennis van zaken, zowel wat betreft kunst als wat betreft Noordwijk. Hiervoor bestaat de adviesraad: deze adviseert de gemeente en helpt bij beslissingen over nieuwe en bestaande BKOR in de gemeente en is op basis van 2 jaar aangesteld.

Vergaderingen

De adviesraad vergadert op vacatiebasis. De data waarop de adviesraad BKOR vergadert in 2024 zijn:

  • 11 juni 2024
  • 10 september 2024
  • 10 december 2024
Portret foto van Jan Dekker

Jan Dekker is kunstschilder, beeldhouwer, illustrator en schrijver. Hij studeerde af aan de Design Academy Eindhoven. Niet alleen is hij zelf actief als kunstenaar, ook gaf hij ruim 20 jaar lang les in verschillende kunstdisciplines. Jan is ervan overtuigd dat kunst een gesprek, een discussie, teweeg moet brengen: juist daar bevindt zich de betekenis.

Vanuit haar Noordwijkse atelier De Kunstplaats werkt Pam Vis-Feijtes aan onder andere schilderijen, plexfloto’s, tekeningen en keramiek. Ze studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming, de Vrije Academie en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst. Haar werk is op meerdere plaatsen in Noordwijk te zien, waaronder bij Theater De Muze.

Portretfoto van Pam Vis
Portetfoto van Jurriaan van Hall

Kunstschilder en beeldhouwer Jurriaan van Hall werd in 2004 uitgeroepen tot Kunstenaar van het jaar. Hij werkt in Noordwijk, in het voormalige atelier van Charlotte van Pallandt. Met beelden ‘Family’ op de Koningin Wilhelminaboulevard en ‘Inner Space Out’ bij Space Expo heeft hij bijgedragen aan BKOR in Noordwijk.