Energiecrisis-noodfonds

Maatschappelijke organisaties die kampen met een te hoge energierekening die ze niet kunnen betalen, kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het energiecrisis-noodfonds van de gemeente Noordwijk.

Online een bijdrage uit het energiecrisis-noodfonds aanvragen (eHerkenning)

Voor wie bedoeld?

Het energiecrisis-noodfonds is voor organisaties binnen de gemeente Noordwijk op het gebied van welzijn, cultuur, sport en kerk- en geloofsgenootschappen. Maatschappelijke organisaties kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage van maximaal € 9.000,- per jaar. De financiële hulp hangt af van de situatie.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen gelden een aantal voorwaarden. De belangrijkste zijn: de aanvrager heeft op naam van de organisatie een energiecontract, of is (onder)huurder met verplichting tot betaling van energiekosten, en kan laten zien dat er al moeite is gedaan om de energiekosten omlaag te brengen. Ook springt de gemeente met een geldbedrag pas bij als de organisatie bij andere regelingen van bijvoorbeeld het rijk of de provincie de energiekosten nog niet helemaal vergoed krijgen.

Alle voorwaarden:

 • Je bent huurder of eigenaar van het gebouw.
 • Je bent de contracthouder voor de levering van gas en elektriciteit of hebt via jouw verhuurovereenkomst verplichtingen tot betaling van energiekosten.
 • Je kan met cijfers aantonen dat jouw organisatie in financiële problemen is, door de hoge energiekosten. Hierdoor komt het voortbestaan in gevaar.
 • Je kan onderbouwen in hoeverre de gevraagde noodsteun een oplossing is voor de hoge energiekosten.
 • Je kan aantonen dat je geen of onvoldoende beroep kan doen op een steunpakket van het rijk of de provincie.
 • Je kan aantonen wat je hebt gedaan om de energiekosten omlaag te krijgen of op te vangen. Denk hierbij aan:
  • aanpassen van het gedrag van de gebruikers;
  • aanbrengen van energiebesparende maatregelen;
  • gebruikmaken van regelingen door rijk of provincie.

Naar het aanvraagformulier

Denk jij dat jouw vereniging voor een bijdrage uit het energiecrisis-noodfonds in aanmerking komt? Je kan eenvoudig online een bijdrage uit het energiecrisis-noodfonds aanvragen (eHerkenning). Om dit formulier in te kunnen vullen, heb je eHerkenning nodig. Dit is vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor ondernemingen. Kijk op eherkenning.nl hoe je eHerkenning aanvraagt.