Adresonderzoek aanvragen

Personen staan bij de gemeente ingeschreven op een adres. Op MijnOverheid kan je het actuele aantal bewoners op jouw adres bekijken. Hiervoor log je in met DigiD. Je gaat naar ‘Identiteit’ en daarna naar ‘Bekijk persoonsgegevens’. Het aantal bewoners staat dan onder ‘Adresgegevens’. Denk je dat iemand verkeerd op jouw adres staat ingeschreven? Vraag dan een adresonderzoek aan bij de gemeente. Ook organisaties kunnen om een adresonderzoek vragen als zij adresgegevens uit de Basisregistratie Personen gebruiken. De gemeente zal een administratief onderzoek starten.

Aanvraagformulier adresonderzoek downloaden

Of maak online een afspraak (gratis).

Aanpak

Je kan op de volgende manieren een adresonderzoek aanvragen:

  • Je kan het aanvraagformulier adresonderzoek downloaden, printen en ingevuld naar de gemeente Noordwijk sturen. Als je een huur- of koopcontract hebt en je bent de nieuwe bewoner van het adres, dan graag een kopie bijvoegen.
  • Je kan ook persoonlijk langskomen tijdens de openingstijden van de publieksbalies. Je kan alleen op afspraak (gratis) langskomen. Maak online een afspraak of bel voor een afspraak met ons Klantcontactcentrum via +31 71 36 60 000. Neem de volgende stukken mee:
    • Jouw geldige identiteitsbewijs.
    • Mogelijk gegevens van de persoon die staat ingeschreven op jouw adres, maar daar niet meer woont. Denk hierbij aan de naam, geboortedatum, telefoonnummer of e-mailadres van deze persoon.
    • Mogelijk terug gekomen post van de vertrokken persoon, of ander bewijs waaruit blijkt dat deze persoon niet op jouw adres woont.
    • Als je zelf niet ingeschreven bent op het adres, bewijs waaruit blijkt dat je de eigenaar of huurder bent van de woning (bijvoorbeeld een koop- of huurcontract).

Kosten

Het aanvragen van een adresonderzoek is gratis.

Afhandeling

De gemeente heeft voor een adresonderzoek onder meer hulp nodig van andere organisaties of personen. Het adresonderzoek kan daarom even duren. Als het onderzoek is afgerond, mogen we de uitkomst van het adresonderzoek niet met jou delen. Dit heeft te maken met de privacy van de persoon om wie het adresonderzoek gaat.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op per e-mail of bel via +31 71 36 60 000.