Aangifte doen van overlijden in het buitenland

Aangifte van overlijden in het buitenland doe je in de gemeente waar de overledene stond ingeschreven. De begrafenisondernemer kan dit ook voor jou doen. De gemeente verwerkt het overlijden in de Basisregistratie Personen (BRP). Zo zijn alle overheidsorganisaties automatisch op de hoogte.

Maak online een afspraak (gratis)

Zaken regelen

Als iemand in het buitenland overlijdt, moet je (ook in het buitenland) zaken regelen. De Nederlandse ambassade, het consulaat of het ministerie van Buitenlandse Zaken kan jou daarbij helpen. Meer informatie vind je op rijksoverheid.nl.

Aanpak

Je doet aangifte van overlijden bij de gemeente waar de overledene stond ingeschreven. Is dit in de gemeente Noordwijk? Maak dan een afspraak bij ons. Maak online een afspraak (gratis) of bel voor een afspraak (gratis) met ons Klantcontactcentrum via +31 71 36 60 000. Je neemt mee:

  • Jouw geldige identiteitsbewijs.
  • Overlijdingsakte uit het buitenland. Is de akte opgesteld in een andere taal dan Nederlands, Duits, Engels of Frans? Laat deze akte dan eerst vertalen door een beëdigd vertaler. Je moet het originele document en de vertaling laten legaliseren.

Kosten

Aangifte doen van overlijden is gratis.