Huwelijk of geregistreerd partnerschap tegen gereduceerd tarief

Je kan in de gemeente Noordwijk trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan tegen gereduceerd tarief. De voltrekking heeft een eenvoudige ceremonie. Dit kan op woensdag om 11.00 uur en 11.30 uur. Je moet een datum vastleggen en een melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap doen. Dit is in de plaats gekomen van de ondertrouw. Dit moet minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar voor de ceremonie.

Online een datum vastleggen (DigiD) 

Eenvoudige ceremonie

De voltrekking heeft een eenvoudige ceremonie:

  • De ceremonie is in de trouwzaal in het gemeentehuis Noordwijkerhout.
  • Er mogen maximaal 20 personen (inclusief bruidspaar en getuigen, exclusief trouwambtenaar) meekomen.
  • Je kan geen voorkeur voor een trouwambtenaar doorgeven.
  • Er is een korte ceremonie zonder uitgebreide toespraak.

Aanpak

Buitenlandse documenten

In de volgende gevallen zijn buitenlandse documenten nodig die wij éérst moeten beoordelen:

  • Als de gegevens van jouw ouders (of de gegevens van de ouders van jouw partner) niet geregistreerd staan in de Basisregistratie Personen (BRP).
  • Als een eerder huwelijk van jou (of jouw partner) in het buitenland is beëindigd door scheiding of overlijden. En dit nog niet geregistreerd staat in de BRP.

Is 1 van deze situaties op jou of jouw partner van toepassing? Neem dan op tijd contact met ons op. Wij kunnen jou dan zo snel mogelijk vertellen welke documenten je nodig hebt. Houd er rekening mee, dat het krijgen van documenten soms wel een paar maanden kan duren.

Datum vastleggen 

Je kan online een datum vastleggen (DigiD). Je betaalt met iDEAL. Hiermee doe je dan ook meteen de melding voorgenomen huwelijk. Dit moet minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar voor de ceremonie. Zorg dat je de volgende zaken bij de hand hebt als je een datum vastlegt:

  • DigiD van beide partners.
  • Datum en tijdstip.
  • Scans van jouw identiteitsbewijzen en van de identiteitsbewijzen van jouw getuigen, zodat je deze kan uploaden. Bij het sluiten van het huwelijk of het registreren van jouw partnerschap heb je getuigen nodig. Er moeten minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn. De getuigen moeten meerderjarig zijn.

Lukt het niet online? Bel dan met ons Klantcontactcentrum via +31 71 36 60 000

Naamgebruik wijzigen

Jouw achternaam verandert niet als je trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat. Wil je dat de gemeente en andere (overheids)organisaties jou aanschrijven met de achternaam van jouw partner? Dan kan je wijziging van naamgebruik aanvragen

Kosten

Wat kost een huwelijk of geregistreerd partnerschap tegen gereduceerd tarief?

Aanvraag Prijs 2024
Huwelijk of geregistreerd partnerschap tegen gereduceerd tarief € 111,-
Trouwboekje (niet verplicht) € 52,35
Getuige van de gemeente (niet verplicht) € 23,70

Annuleren

Wil je annuleren? Dat kan tot 2 weken voor de huwelijks-/partnerschapsdatum kosteloos. Annuleer je binnen de termijn van 2 weken voorafgaand aan de huwelijks-/partnerschapsdatum? Dan brengen wij daarvoor € 50,- in rekening.