Groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en etensresten

GFT en etensresten worden in de Groene Energiefabriek van Meerlanden in Rijsenhout 100% gerecycled tot 6 nuttige producten: groengas, CO2, warmte, compost, water en citrusbrandstof. Hoe ‘schoner’ het opgehaalde GFT en etensresten – dus hoe minder restafval erin zit – hoe meer grondstoffen en energie Meerlanden uit GFT en etensresten kunnen halen.

Aanpak

Afhankelijk van waar je woont, kan je jouw GFT en etensresten aanbieden in jouw rolcontainer (minicontainer) voor GFT of verzamelcontainer (ondergrondse- of bovengrondse container). Kijk voor het ophaalschema van jouw rolcontainer en de dichtstbijzijnde verzamelcontainer in de Afvalkalender. Of download de Meerlandenapp. Deze app is beschikbaar in de App Store en in Google Play als Meerlanden. Je ontvangt dan een pushbericht wanneer je jouw rolcontainer voor GFT aan de straat kan zetten.

Zomermaanden

In de zomer wordt 3 maanden lang wekelijks het GFT ingezameld. Kijk voor de exacte data in de Afvalkalender.

Scheidingswijzer

Kijk in de scheidingswijzer welk afval je in jouw rolcontainer voor GFT kan deponeren.

Takkenronde

Je kan ook snoeihout aanbieden. In het voorjaar en najaar rijden hiervoor speciale wagens de takkenronde. Kijk op meerlanden.nl voor meer informatie en hoe je een ophaalafspraak maakt.

Meer informatie

Bel voor meer informatie met Meerlanden via +31 297 381 717. Of mail naar pi@meerlanden.nl.