Frituurvet

Frituurvet is 100% recyclebaar. Van gebruikte frituuroliën en -vetten wordt biodiesel gemaakt. Biodiesel is een duurzame brandstof. De basisgrondstof van biodiesel is biologisch afbreekbaar en niet giftig. Bij verbranding van biodiesel komt veel minder zwaveloxide en koolstofmonoxide vrij dan bij gewone brandstoffen.

Aanpak

Spoel frituurvet niet door het toilet of de gootsteen. Dat is zeer slecht voor het riool en veroorzaakt verstoppingen.

Frituurvet kan je in een gesloten verpakking aanbieden op de volgende manieren:

  • Gratis inleveren bij de milieustraten in Katwijk en Noordwijkerhout. Elk adres waarvoor afvalstoffenheffing wordt betaald, heeft beschikking over een milieupas voor toegang bij de milieustraten. Voor de milieustraat in Noordwijkerhout neem je naast de milieupas ook een geldig legitimatiebewijs mee.
  • Gratis wegbrengen naar de KCA-wagen op de milieustraat in Noordwijkerhout. KCA kan je op de 1e en 3e zaterdag van de maand inleveren op de milieustraat in Noordwijkerhout. Elk adres waarvoor afvalstoffenheffing wordt betaald, heeft beschikking over een milieupas voor toegang bij de milieustraten. Voor de milieustraat in Noordwijkerhout neem je naast de milieupas ook een geldig legitimatiebewijs mee.

Meer informatie

Bel voor meer informatie met Meerlanden via +31 297 381 717. Of mail naar pi@meerlanden.nl.