Overzicht openbare activiteiten college

De activiteitenkalender is een overzicht voor de pers. In dit overzicht worden de activiteiten van leden van het college van burgemeester en wethouders opgenomen. In dit overzicht worden alleen activiteiten vermeld die openbaar zijn.

Geldmaat opent kiosk in Noordwijk

  • Woensdag 4 oktober 2023 om 10.30 uur
  • Locatie: Palaceplein 11. De officiële handeling zal er plaatse bij de nieuwe automaat plaatsvinden. Aansluitend is kort de gelegenheid om vragen te stellen. Dit zal dan gebeuren bij het nabijgelegen lunchroom Petito aan de Hoofdstraat 121-127 in Noordwijk aan Zee.
  • Geldmaat opent een automatenkiosk aan het Palaceplein 11 in Noordwijk aan Zee. Wethouder Roberto ter Hark zal samen met een vertegenwoordiging namens de ondernemers en eigenaar van de kiosk Geldmaat de officiële opening verrichten. Met de komst van deze automatenkiosk wordt een grote wens van zowel de Noordwijkse ondernemers en ook van Geldmaat tot uitvoering gebracht, zoals dat ook is afgesproken in de Retail- & Horecavisie. Deze nieuwe kiosk bevat een automaat voor het opnemen en storten van biljetten en daarnaast een sealbagautomaat voor zakelijke klanten. De automaten zijn dagelijks beschikbaar tussen 7.00 en 23.00. Biljetten opnemen is voor iedereen mogelijk met een bankpas of creditcard. Het storten van biljetten is alleen beschikbaar voor klanten van ABN AMRO, ING en Rabobank. Het zakelijk storten is beschikbaar voor klanten met een sealbagcontract.

Startbijeenkomst Duurzaamheidskring Hotels en restaurants Duin en Bollenstreek

  • Donderdag 5 oktober 2023 van 10.00-12.00 uur (11.15- 11.30 uur: ondertekening)
  • Hotel Villa Flora, Hoofdstraat 55 in Hillegom
  • Een gezamenlijke startbijeenkomst, onder begeleiding van de Green Leisure Group. 15 hotels en restaurants uit de gemeentes Noordwijk en HLT Samen aan de slag met (verdere) verduurzaming van hun organisatie. Tijdens deze kick-off van het project wordt gesproken over het traject en de planning, duurzame trends, ontwikkelingen en wetgeving. Ook worden voorbeelden vanuit de deelnemers gedeeld.
    De Duurzaamheidskring Hotels en Restaurants is een voorbeeld van een lokaal initiatief op sectorniveau Leisure. De kracht van dit traject zit hem in de collectieve aanpak en zo kunnen ondernemers, groot en klein, van elkaar leren. Tijdens deze startbijeenkomst van het project staan het bespreken van duurzame trends, ontwikkelingen en wetgeving op het programma. Na de toelichting over de inhoud van het project delen de deelnemende hotels & restaurants hun duurzame ervaringen en uitdagingen. De komende maanden gaan ze dan samen én individueel aan de slag met verdere verduurzaming. Ook zal er op deze dag officieel een intentieverklaring getekend worden door de deelnemers van het traject. Wethouder Theo Alkemade ondertekent voor gemeente Noordwijk. Meer informatie op de website van de Green Leisure Group.