Winnaars sportverkiezingen Noordwijk 2024

7 juni 2024, 21:47

Vrijdag 7 juni 2024 stonden we stil bij de sporters die het afgelopen jaar een topprestatie hebben geleverd. We hebben een mooi sportseizoen gehad met Nederlandse Kampioenschappen, Europese Kampioenschappen en plaatsing voor Olympische spelen in verschillende sporten. Onze toppers hebben weer laten zien wat ze kunnen.

De winnaars

We zijn trots op de sporters in onze gemeente die uitblinken en bijzondere prestaties leveren. Onze gemeente heeft veel sporttalent en sportiviteit. Daarom zijn zij in het zonnetje gezet.

De winnaars in de verschillende categorieën:

 • Sporttalent
  Winnaar: Nina Tetteroo
  Sport: Open Water Zwemmen
  Op jonge leeftijd is Nina al zo gedreven bezig zijn met lange afstanden zwemmen in open water. Internationaal speelt zij al een voorname rol. De jury verwacht in de toekomst nog veel van de prestaties van Nina te horen.
 • Sportvrouw
  Winnaar: Noor Driessen
  Sport: Basketbal
  Met het Nederlands 3×3 team is zij afgelopen jaar Europees Kampioen geworden. Daarnaast maakt Noor ook deel uit van het nationale basketbalteam.
 • Sportman
  Winnaar: Jan Driessen
  Sport: Basketbal
  Jan is met zijn 3×3 basketbalteam gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs deze zomer. In de finale van het Olympisch kwalificatie toernooi piekte Jan op het juiste moment.
 • Sportteam
  Winnaar: NOVO dames 1
  Sport: VolleybalNOVO damesteam lukte het tweemaal achter elkaar te promoveren. Iets wat niet vaak voor komt, een prestatie van formaat.
 • G-Sportteam
  Winnaar: ASS Team – vv Noordwijk
  Na een drukke schooldag, staat dit team elke woensdagavond met veel plezier op het veld om nog beter te worden. In uiterste concentratie worden de oefeningen van de trainer uitgevoerd. Ook spelen zij regelmatig een wedstrijd tegen een regulier team van vv Noordwijk bij Sportpark Duinwetering.
 • Twirl/dansteam
  Winnaar: KNA dames senioren
  Het seniorenteam van KNA is tot hoogste Europese niveau toegetreden. Perfectie tot in de details. Zij hebben het afgelopen jaar hard gewerkt. Vele trainingsuren zijn nodig geweest om alles te laten kloppen.

Onze felicitaties aan alle winnaars!

Vrijwilligers maken het mogelijk

Het was een feestelijke avond, waar we niet alleen de prestaties van de sporters vierden, maar ook de inzet van de vele vrijwilligers die deze successen mogelijk maken. Zonder hun inzet zouden de sportverenigingen niet zo goed kunnen functioneren. Hun bijdrage is heel waardevol.

Een fitte en gezonde toekomst

Laten we blijven investeren in een Gezond en Actief Leven en onze sporters blijven steunen. Samen zorgen we voor een fitte en gezonde toekomst voor onze gemeente!