Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Noordwijk?

27 mei 2024, 14:27
Word jij de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Noordwijk?

De gemeente Noordwijk is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester voor het komende schooljaar 2024-2025. Kinderen die nu in groep 6 zitten en volgend jaar naar groep 7 gaan, worden uitgenodigd om zich kandidaat te stellen voor deze leuke rol.

Bijzondere en leuke rol

Het jaar van de huidige kinderburgemeester, Maxim van den Nieuwendijk, zit er op. In september 2024 draagt Maxim zijn taken over aan de nieuwe kinderburgemeester. Een unieke kans voor de kinderen van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk om deze bijzondere en vooral leuke rol te vervullen.

Diverse activiteiten

Als kinderburgemeester ga je samen met de burgemeester op pad naar verschillende activiteiten, zoals het verwelkomen van Sinterklaas bij de intocht, het leggen van bloemen tijdens de herdenking op 4 mei, het openen van het Kindercorso en het voorzitten van de kinderraad samen met burgemeester Wendy Verkleij.

Hoe kun je meedoen?

Om mee te doen, kunnen geïnteresseerde groep 6’ers een kort filmpje van 30 seconden maken waarin ze zichzelf voorstellen, vertellen over hun hobby’s en uitleggen waarom ze graag kinderburgemeester willen worden. Dit filmpje moet uiterlijk 15 juni 2024 worden ingestuurd naar kinderburgemeester@noordwijk.nl.

Selectieochtend in het gemeentehuis

Op zaterdag 29 juni 2024 vindt de selectieochtend plaats in het gemeentehuis van Noordwijk. Spannend! De burgemeester en een wervingscommissie bepalen tijdens deze ochtend wie de nieuwe kinderburgemeester wordt.

Doe mee!

Voor meer informatie over de functie van kinderburgemeester en hoe je je kunt aanmelden, kunnen kinderen en hun ouders terecht op www.noordwijk.nl/kinderburgemeester.

Wil jij de nieuwe kinderburgemeester van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk worden? Maak dan snel een leuk filmpje van jezelf en meld je aan!