Werkzaamheden sportvelden Duinwetering

9 juli 2024, 10:30

Binnenkort starten we met onze werkzaamheden op sportpark Duinwetering om de sportvoorzieningen te verbeteren. Deze verbeteringen gaan onder andere over het vervangen van het kunstgras hoofdveld (veld 1). En de omvorming van een natuurgrasveld naar een kunstgrasveld (veld 3).

Startdatum en uitvoering

De werkzaamheden starten in week 29. De voorlopige planning ziet er als volgt uit:

  • Dinsdag 9 juli: ingang maken in het hekwerk, rijplaten neerleggen en bouwhekken plaatsen.
  • Woensdag 10 juli: oprollen van de grasmat en vervoer naar opslagplaats, gevolgd door het afvoeren van de grasmat.
  • Donderdag 11 juli: afvoeren van de grasmat en beginnen met opgraven, gevolgd door vervoer van de ondergrond naar de opslagplaats.

Logistiek en veiligheid

Er wordt een bouwkeet op het sportpark geplaatst. En op de parkeerplaats komt een opslagplaats van ongeveer 60 m². De ondergrond van de velden wordt tijdelijk in deze opslagplaats opgeslagen om later weer opnieuw te gebruiken. De aannemer zorgt ervoor dat de werkzaamheden veilig verlopen, er geen beschadigingen optreden (onder andere door rijplaten) en dat de grond in de opslagplaats niet gaat verstuiven.

Geen rubber meer

Er is besloten om geen rubber meer te gebruiken op onze sportparken. In plaats daarvan worden er alleen nog maar natuurlijke materialen gebruikt, zoals zand en kurk. Dit is beter voor het milieu en de gezondheid van onze sporters.

Voorlopige planning

  • Veld 1: het nieuwe kunstgras zal naar verwachting in week 32/33 worden aangebracht. De verwachting is dat het rond eind augustus klaar is als er geen tegenvallers zijn.
  • Veld 3: de omvorming naar kunstgras zal naar verwachting begin september klaar zijn.

Vragen?

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar gemeente@noordwijk.nl. Of neem contact op met ons Klantcontactcentrum via telefoonnummer +31 71 36 60 000. Vergeet niet het zaaknummer 645618 te vermelden. Zo kunnen we je snel helpen.