Vragen over werkzaamheden De Grent?

1 augustus 2023, 18:29
De Grent Noordwijk

Vragen over de komende werkzaamheden op De Grent? Mail ze naar degrent@noordwijk.nl. Het projectteam staat klaar om ze te beantwoorden.

Maatwerk bieden

Een mailadres om vragen van inwoners of ondernemers te beantwoorden. Het past bij de aanpak van de gemeente waarin communicatie en dienstverlening hand in hand gaan. Omgevingsgericht werken is maatwerk, zo leert de ervaring.

Zorgen over bereikbaarheid wegnemen

De gemeente heeft afgelopen periode breed over de werkzaamheden gecommuniceerd met omwonenden en ondernemers rondom De Grent. Daarmee wil de gemeente de zorgen van omwonenden en ondernemers over de bereikbaarheid woningen en bevoorrading winkels tijdens de werkzaamheden aan de straat wegnemen.

Op bezoek bij direct betrokkenen

In de aanloop naar de start van de werkzaamheden is de gemeente de boer op gegaan. “Met alle ondernemers op De Grent hebben we een fysiek overleg gehad en zijn contacten gelegd. Ook hebben we een aantal bezoeken afgelegd aan diverse ondernemers aangrenzend aan het project”, zo meldt de projectmanager. “We weten elkaar te vinden”.

Verwachtingsmanagement

Daarmee heeft de gemeente gewerkt aan een begrip voor de werkzaamheden. Ook weten partijen wat er gaat gebeuren. Waar ze rekening mee moeten houden en voor hoe lang. Ook hebben partijen aan kunnen geven wat zij belangrijk vinden en waar mogelijkerwijs rekening mee gehouden moet worden. De ervaring leert dat het fijn is om elkaar gedurende de werkzaamheden af en toe nog eens te spreken.

Inloopmiddag en brief

Ook heeft de gemeente voor alle omwonenden en ondernemers aangrenzend aan het project een inloopmiddag georganiseerd. Bewoners hebben een informatiebrief ontvangen waarin aangegeven staat dat iedereen persoonlijke vragen of opmerkingen kan sturen naar het speciale mailadres.

Meer dan een kilometer

De aanpak past bij hoe de gemeente de afgelopen twee jaar heeft gewerkt aan de kust. Van De Grent tot het Vuurtorenplein is de straat opgeknapt, mooi ingericht, veiliger gemaakt voor alle verkeersdeelnemers. De hypermoderne drainage diep onder de grond zorgt ervoor dat de waterproblematiek tot het verleden behoort. Een zone van meer dan een kilometer werd de afgelopen jaren zo opgeknapt.

Maarten Kruytstraat

Ook voor andere plekken aan de kust zijn er plannen. De start van de werkzaamheden aan de Maarten Kruytstraat werd eerder al aangekondigd. Ook hier wordt een kwaliteitsslag gemaakt. Maar op deze plek is het niet de gemeente die de kar trekt, maar een projectontwikkelaar.

Lees ook ons eerder verschenen bericht.

Vragen over de werkzaamheden aan De Grent? Stuur een mail naar het projectteam.