Voorbereidingen nieuwe manier inzamelen PBD gestart

4 juli 2023, 13:00
Nieuwe manier inzamelen PBD

De inwoners van laagbouwwoningen in de Grashoek en de Prinsessenbuurt in Noordwijk zijn er al mee gestart. Plastic, blik en drinkverpakkingen (PBD) zamelen we daar al in met de speciale PBD-zakken. De rest van de gemeente volgt vanaf half september.

Voorbereidingen

De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels gestart. Tot september 2023 plaatsen we in alle wijken in de gemeente haken voor PBD-zakken. Eerst in Noordwijk, daarna volgen Noordwijkerhout en De Zilk. De haken voor de PBD-zakken vind je dicht in jouw buurt, meestal aan een lantaarnpaal dichtbij de container-aanbiedplaatsen.

Start inzameling

Vanaf half september starten we met het inzamelen van de PBD-zakken. Alleen vanaf dan kun je de volle zakken aan de haken hangen. Je krijgt thuis bericht wat je inzameldag wordt. En voor alle data kun je op de afvalkalender kijken.

Alleen voor laagbouw

Voor inwoners van hoogbouw verandert er niets. Zij blijven hun plastic, blik en drinkverpakkingen via de verzamelcontainers inzamelen.

Meer weten?

Wil je meer weten? Kijk dan op noordwijk.nl/afval. Of heb je vragen over het scheiden van afval? Neem dan contact op met onze grondstofcoach Alexander via afval@noordwijk.nl