Vitaliteitsprogramma bevordert vitaliteit en gezondheid

29 april 2024, 16:31

Vitaliteitstesten

Ongeveer 720 inwoners tussen de 65 en 85 jaar doen de komende weken mee aan de vitaliteitstesten. Het streven naar een gezond en actief ouder worden, staat centraal in Noordwijk. Sportbedrijf Noordwijk en de gemeente Noordwijk hebben de handen ineen geslagen, om een speciaal vitaliteitstestprogramma aan te bieden aan alle inwoners tussen de 65 en 85 jaar oud. Zij zijn uitgenodigd voor het programma met een persoonlijke brief. Het programma is gericht op de fitheid van de ouderen. Dit is een test, specifiek ontworpen om mobiliteit, stabiliteit en onafhankelijkheid te behouden.

Valrisico-test

Dit jaar als extra onderdeel van de vitaliteitstesten is de valrisico-test. Deze test biedt een unieke kans om te werken aan het behoud van mobiliteit en het verminderen van het risico op vallen. We zien graag dat mensen vol vertrouwen en met een gerust hart kunnen genieten van elke dag. De deelnemers worden voorzien van advies om het risico op vallen te verminderen. Het voorkomen van valongelukken is een prioriteit in onze gemeente in de komende jaren.

Deelname

Vandaag de eerste testdag in Noordwijkerhout in aanwezigheid van Wethouder Dennis Salman. Vervolgens de komende weken ook in Noordwijk en De Zilk. De testen duren ongeveer 60 minuten en omvatten verschillende onderdelen, zoals knijpkracht, conditie (wandeltest), valrisico en reactiesnelheid. Op dit moment zit het programma vol. Binnenkort volgen er informatiebijeenkomsten waar inwoners tussen de 65 en 85 jaar oud zich voor kunnen inschrijven. Hierover volgt spoedig meer informatie.

Met elkaar gaan we voor een gezonde gemeente!